Бісквітний медовик: по-домашньому смачний, м’який та повітряний
від Denzhyttya
16 Січня, 2022
Пропоную приготувати улюблений медовик без розкачування тіста. Готується на основі бісквіту, а потім промазується кремом. Виходить дуже ніжний та смачний медовик. Його можна приготувати як на сімейне свято, так і на святкове гуляння з дорогими гостями. Рекомендую.
Інгредієнти:
- Вершкове масло – 180 г
- Куряче яйце – 5 шт
- Розпушувач – 1,5 ч. ложки
- Сіль – дрібка
- Мед – 160 г
- Пшеничне борошно – 220 г
- Вершки – 500 мл
- Цукровий пісок – 330 г
- Желатин – 5 г+ вода – 25 мл
- Шоколад – 150 г + вершки – 80 мл
Приготування:
Тісто (бісквіт)
- У глибоку миску розбиваємо 5 яєць. Всипаємо дрібку солі і 160 г цукрового піску. Збиваємо міксером до білої пишної маси.
- У сотейник викладаємо мед 160 г та вершкове масло 80 г. Підігріваємо (кип’ятити не треба). Перемішуємо. Знімаємо з вогню, остудити.
- До збитих яєць додаємо теплу медову масу. Збиваємо.
- Далі, через сито просіюємо 220 г борошна. Всипаємо 1,5 ч. ложки розпушувача. Перемішуємо. Невеликими порціями всипаємо у медову основу. Замішуємо тісто.
- Приготовлене тісто ділимо на 2 частини.
- Деко (30 на 40 см) застеляємо пергаментним папером. Заповнюємо половиною тіста, рівним шаром.
- Випікаємо по черзі 2 бісквіти (при 180 градусах, приблизно 25 хвилин).
- Далі, беремо бісквіт, акуратно підрізаємо краї, так само з другим. Обрізки перетираємо в крихту. Пересипаємо в миску.
- Кожен бісквіт розрізаємо на 2 коржі. Таким чином, у нас вийшло 4 коржі.
Крем
- Беремо сотейник із товстим дном або сковороду. Всипаємо цукровий пісок 170 г. Розтоплюємо до карамелі.
- В окрему ємність наливаємо 250 мл вершків. Нагріваємо до кипіння. Потім відразу переливаємо у карамель. Перемішуємо.
- В гарячу масу додаємо вершкове масло 30 г. Перемішуємо.
- У миску наливаємо 25 мл холодної води. Всипаємо 5 г желатину. Перемішуємо. Залишаємо до набухання желатину.
- Набряклий желатин перемішуємо з теплою карамельною масою. За бажанням, у крем можна додати ваніль на кінчику ножа. Даємо повністю охолонути.
- Далі, вливаємо вершки, що залишилися, 250 мл. Перемішуємо. Прибираємо у холодильник на 6 год.
- Крем можна приготувати заздалегідь. Я зазвичай готую його з вечора та залишаю на всю ніч у холодильнику.
- Після закінчення часу, крем дістаємо з холодильника. Збиваємо міксером.
Глазур
- Шоколад розпускаємо на повільному вогні. Додаємо вершки. Перемішуємо.
Медовик
- Бісквітні коржі змащуємо кремом. Складаємо один на одного. Зверху поливаємо шоколадною глазур’ю. Боки присипаємо крихтою.
- Медовик прибираємо в холодильник (для просочення).
- Ріжемо на порції. Подаємо до столу з чашкою чаю чи кави.
Бажаю всім чудового настрою. До нових зустрічей.
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки