Бісквітний рулет – жодної тріщини. Легкий та ніжний десерт до чаю
24 Жовтня, 2022
Сьогодні готуємо бісквітний рулет зі сметанним кремом та ягідним прошарком. Хочу запропонувати ідеальне бісквітне тісто для рулетів з одним секретом, завдяки якому бісквіт стає еластичним, легко згортається і не тріскається при згортанні. Рулет готується дуже швидко і його можна готувати на свята замість торта!
Інгредієнти:
Для тіста:
- Яйця – 4 шт.
- Цукор – 80 г
- Борошно 90 г
- Вода – 4 ст.л.
- Розпушувач – 1 ч.л. (за бажанням)
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
- Сіль – дрібка
Для крему:
- Сметана густа – 400 г
- Цукрова пудра – 2–3 ст.л.
- Ванілін – 1 пакетик
- Джем
Для просочення:
- Лимонний сік – 1 ст.л.
- Вода – 3 ст.л.
- Цукрова пудра – 1 ст.л.
Приготування:
- Насамперед ставимо розігріватися духовку на 200 градусів, так як бісквітне тісто ми приготуємо швидко. Деко застеляємо пергаментним папером.
- Відокремлюємо білки від жовтків.
- До білків додаємо дрібку солі та збиваємо 1 хвилину до легкої піни. Потім поступово додаємо половину цукру та збиваємо білки до стійких міцних піків.
- До жовтків додаємо половину цукру, що залишилася, і 1 ч.л. ванільного цукру і збиваємо близько 5 хвилин у пишну повітряну масу.
- Жовтки продовжуємо збивати, поступово додаючи воду. Воду додаємо для того, щоб бісквіт вийшов еластичнішим, і його легко можна було згорнути в рулет.
- Борошно просіюємо до жовтків у три прийоми та акуратно перемішуємо віночком.
- Тепер додаємо частинами збиті білки та акуратно вмішуємо їх у тісто лопаткою знизу вгору.
- Готове тісто викладаємо на лист, застелений пергаментним папером, рівномірно його розподіляємо і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 8 хвилин. Слідкуйте за коржем, щоб не перепекти його, інакше тісто буде сухішим і його важче згорнути в рулет. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.
- Готовий корж ще гарячим перевертаємо на інший лист пергаментного паперу і акуратно відокремлюємо папір, на якому він пікся.
- Поки бісквітний корж остигає, приготуємо просочення і крем.
- Для просочування змішуємо 1 ст.л. лимонного соку 3 ст.л. води та 1 ст.л. цукрової пудри. Суміш, що вийшла, доводимо до кипіння і даємо охолонути.
- Для крему краще брати густу сметану. Якщо сметана рідкіша, то її треба відважити на 1-2 години, щоб стекла зайва сироватка.
- До сметани додаємо цукрову пудру, ванілін та добре перемішуємо. Крем готовий!
- Остиглий корж змащуємо просоченням за допомогою пензлика.
- Зверху поступово розподіляємо крем, не доходячи до країв, так я при скручуванні крем рівномірно розподілиться і потрапить на краї.
- Джем перекладаємо в кондитерський мішок або щільний пакет і видавлюємо товсту смужку біля краю, де починатимемо згортати рулет, а по решті поверхні можна зробити таку сіточку з джему, щоб у готовому виробі був гарний зріз.
- Акуратно згортаємо рулет за допомогою пергаментного паперу.
- Готовий рулет загортаємо в пергаментний папір або фольгу і забираємо в холодильник просочитися на 2 години.
Рулет можна прикрасити зверху розтопленим шоколадом. Приємного чаювання!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки