Бісквітний торт «Чарівниця». Смак, знайомий з дитинства
від Denzhyttya
5 Серпня, 2020
Бісквітний торт готується швидко і ви за годину отримаєте дуже м’який та повітряний тортик, який можна полити зверху шоколадною глазур’ю або іншими просоченнями, на свій смак.
Інгредієнти:
- яйця, 4 шт
- цукор, 1 стакан
- борошно, 1 стакан
- розпушувач, 1 ч. л
Для крему потрібні такі інгредієнти:
- яйце, 1 шт
- вершкове масло, 50 гр
- молоко, 1 склянка
- борошно, 2 ст. л
- цукор, 0,5 склянки
- ванілін, 1пакетик
Для приготування глазурі:
- вершкове масло, 50 гр
- цукор, 2 ст. л
- молоко, 4 ст. л
- какао, 1 ст. л
Приготування:
- Перш ніж готувати тісто, потрібно заздалегідь вийняти яйця з холодильника, вони повинні бути кімнатної температури. Потрібно, щоб вони добре збились і випічка була м’якою і повітряною. Збиваємо яйця з цукром до високої і густої піни, потім повільно всипаємо борошно і добре все збиваємо, додаємо розпушувач.
- Випікаємо при температурі 180 градусів в формі для випікання. Не забувайте, що дверцята духовки в процесі випікання, ми не відкриваємо, щоб бісквіт не “сів”. Найкраще, відкрити дверцята через 20 хвилин і перевірити готовність. Ми залишаємо бісквіт в духовці з закритими дверцятами ще на 15 хвилин, щоб він «дійшов».
- Після того, як ви вийняли випічку, нехай охолоне, потім розріжте бісквіт на три частини ( дивлячись яку форму ви брали за розмірами) , які ми будемо промащувати кремом.
- Всі інгредієнти для крему змішуємо і варимо на повільному вогні до загустіння. Коли начинка трохи охолоне, додайте вершкове масло і добре все перемішайте, можна трохи збити міксером.
- Для глазурі також змішуємо всі складові і варимо на слабкому вогні до густоти. Коли суміш трохи охолоне, додаємо вершкове масло.
- Формуємо торт, промазуємо кожен шар кремом, поливаємо зверху глазур’ю. Щоб бісквітні шари добре просочилися кремом, поставте торт в холодильник на кілька годин.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки