Бісквітний торт з вишнею
Безумовно, бісквітний торт з вишнею – це класика, яка прикрасить будь-який стіл. Тісто виходить легким і повітряним, а крем – ніжним. Начинка з вишні і печиво «Орео» чудово поєднується з іншими інгредієнтами. А завершується це все солодкою шоколадною помадкою. Якщо хочете більш солодкий смаколик, чорний шоколад можна частково замінити молочним.
Використовуйте як свіжі, так і заморожені ягоди для приготування вишневого бісквітного торта. Якщо ви хочете спробувати більш насичений смак і аромат, залийте вишню на ніч спиртом. Перед приготуванням обов’язково висушіть ягоди.
Інгредієнти:
- яєчні білки 5 штук.
- Яєчний жовток 1 шт.
- цукор 250 г
- Пшеничне борошно 190 г
- крохмаль 2 ч. л.
- розпушувач 1 ч. л.
- желатин 3 ч. л.
- Какао-порошок 3 ст. л.
- сіль 1 дрібка.
- вершки 800 мл
- Цукрова пудра 4 ст. л.
- печиво Oreo 200 г
- вода 80 мл
- чорний шоколад 100 г
- вишня 450 г
Приготування:
- Збийте яєчні білки з сіллю до об’ємної маси. Продовжуючи збивати, акуратно всипте цукор.
- Змішайте борошно з розпушувачем і какао, додайте в білкову масу, перемішайте.
- Застеліть форму пергаментом і змастіть вершковим маслом. Перемістіть тісто в форму, розподіліть рівномірно і випікайте 35 хвилин при 180 ° С.
- Залийте желатин водою, перемішайте і залиште.
- Окремо збийте 700 мл вершків з цукровою пудрою. Додайте желатин, продовжуючи змішувати. Розламайте печиво на четвертинки і відправте в крем, перемішайте.
- Зріжте з готового бісквіта верхню частину, викладіть на нього вишні, а зверху залийте рівномірно кремом. Накрийте торт зрізаним бісквітом і відправте в холодильник на 6 годин.
- Розігрійте вершки, додайте до них шоколад, готуйте до однорідності. Полийте помадкою торт і дайте охолонути.
Після того, як наріжете бісквітний торт на шматочки, можна буде прикрасити кожен з них цілою вишнею. У розрізі торт виглядає особливо ефектно: пишний бісквіт з високим шаром крему. А всередині крему видно вишню і шматочки улюбленого печива «Орео». Скуштувати шматочок захоче кожен!