Бочкові огірки: холодний спосіб приготування без кип’ятку і оцту
від Denzhyttya
2 Серпня, 2021
Гарний спосіб маринувати огірки без оцту з використанням холодної води. Беріть за смаком зелень, яку ви завжди додаєте в консервацію.
Інгредієнти:
- огірки – 16,5 кг
- сіль, 1 кг
- гострий перець, часник, за смаком
- вода чиста, 10 л
Приготування:
- У чистій і холодній воді розчиняємо сіль. У банки розкладаємо зелень, часник і укладаємо огірки. Заливаємо маринадом.
- Порада: гірчицю краще не додавати, щоб вона не порушувала процес бродіння. Трави і спеції додаємо за смаком.
- Накриваємо кришками банки і залишаємо на 5 – 6 днів до тих пір, поки не припиниться процес бродіння.
- Після цього промиваємо огірки в чистій воді. Розсіл зливаємо з банок.
- У банки вливаємо чисту воду, закручуємо кришками і ставимо на зберігання в підвал або в комору.
- Розсіл можна перекипятити і варити на ньому розсольник, використовувати для маринаду інших огірків – виходять відмінні малосольні огірочки, якщо сильно не перетримаєте їх в маринаді.
- Огірки зберігаються досить довго, кілька років, виходять хрусткі і дуже смачні
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки