Булочки з куркою
від Denzhyttya
10 Жовтня, 2021
Булочки трохи нагадують міні-піци. Повітряне дріжджове тісто і багато начинки – поєднання, яке відразу ж мене підкорило. Я з’їла не менш трьох штук. Там були і овочі, і курка, а зверху сирна скоринка. Шалено смачно і готується просто.
Інгредієнти:
- вода 200 мл
- молоко 200 мл
- цукор 1 ст. л.
- дріжджі 10 г
- пшеничне борошно 600 г
- оливкова олія 3 ст. л.
- куряче філе 500 г
- цибуля 2 шт.
- помідор 2 шт.
- болгарський перець 2 шт.
- петрушка 0,5 пуч.
- зелена цибуля 5 штук.
- твердий сир 200 г
- паприка 1 ч. л.
- чебрець 1 ч. л.
- сіль 2 ч. л.
- чорний перець (мелений) 1 ч. л.
Приготування:
- Змішайте разом теплу воду, молоко, дріжджі і цукор. Всипте борошно і 1 ч. л. солі, замісіть м’яке тісто. Влийте 1 ст. л. масла і добре вимісіть тісто. Накрийте плівкою і залиште на 30 хвилин.
- Наріжте всі овочі і куряче філе дрібними шматочками, подрібніть зелень. Складіть все у глибоку миску, додайте олію, сіль і спеції. Перемішайте начинку.
- Вимісіть тісто. Розділіть його на 16 рівних частин і скачайте кожну в кулю. Перекладіть тісто на деко, застелене пергаментним папером. Кульки не повинні стикатися. Розімніть кожну рукою, змащену маслом, в коржик.
- Рівномірно розподіліть начинку між усіма коржами. Випікайте булочки 20 хвилин при температурі 200 градусів. Потім посипте тертим сиром і поверніть в духовку ще на 10 хвилин.
Такі курячі пирожочки можна брати з собою на роботу для перекусу. Якщо готую ввечері, то вранці можу з’їсти з чаєм або кавою на сніданок. Булочки виходять соковитими і не втрачають своїх смакових якостей навіть на другий день. Тільки зберігати їх потрібно в холодильнику, а перед вживанням розігріти в мікрохвильовці. Насолоджуйтесь!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки