Бюджетні котлети з капусти з фаршем, які дуже подобаються моїм онукам
24 Жовтня, 2022
Діти найбільші привереди часом навіть не знаєш чим їх нагодувати. Капусту вони взагалі ні в якому вигляді не любили. Але я знайшла вихід, як їх нагодувати. Я почала готувати їм капустяні котлетки. Такі котлети їм подобаються більше. Котлети виходять набагато ніжнішими і соковитішими, ніж звичайні. Готувати їх просто і швидко, можна як із молодої, так і зі старої капусти.
Інгредієнти:
- фарш (будь-який) – 500 гр.
- капуста – четвертинка качана,
- цибуля – 2 шт.
- часник – 2-3 зубчики
- яйце – 1 шт.
- манка (за бажанням) – 1 ст.л.
- сіль, перець, улюблені приправи за смаком
- борошно або панірувальні сухарі
- олія соняшникова – 3-5 ст.л.
- зелень.
Приготування:
- Тонко нашаткувати капусту, так вона менше відчуватиметься в котлетах.
- Скласти у миску. Посолити і трохи пом’яти руками. Відставити убік, щоб капуста пустила сік.
- Почистити цибулю та часник. Цибулю порізати дрібними кубиками.
- Фарш викласти в каструльку, посолити, поперчити, додати приправи, манку, цибулю та часник, пропущений через прес або дрібно нарізаний. Перемішати.
- Капусту ще раз добре перемішати та перекласти у фарш, додати яйце. Все ретельно вимішати. Накрити харчовою плівкою та прибрати в холодильник на 30 хвилин.
- У розігріту сковороду налити олію.
- З отриманої маси, вологими руками, зробити котлети.
- Обваляти в борошні або панірувальних сухарях.
- Обсмажити по обидва боки, до апетитної скоринки, на середньому розжаренні плити, під кришкою.
- Всі котлети скласти в сотейник, додати трохи гарячої води, накрити кришкою і пропарити на повільному вогні 15-20 хвилин. За бажання можна зробити густу підливу.
Подавати можна до будь-якого гарніру. Посипати нарізаною зеленню.
Джерело:
zhyttia.com.ua