Cамий ніжний і легкий вишневий пиріг на швидку руку, мій улюблений рецепт з вишнею (ягоди можна брати будь-які)

Мій улюблений рецепт пирога з вишнею, саме за таким рецептом пиріг виходить дуже смачний. Цей пиріг можна пекти цілий рік, влітку зі свіжою ягодою, взимку із замороженою або консервованою!

Інгредієнти:

  • Олія 100 мл.
  • 3 яйця
  • Цукор 200 г
  • Сметана 100 г
  • Щипка солі
  • 10 г розпушувача
  • 250 г борошна
  • 200-250 г вишні (без кісточок)

Приготування:

  1. У чашу блендера наливаю 100 мл олії і додаю 1 яйце. Занурювальним блендером притискаємо яйце до дна чаші і починаємо збивати, міксер не піднімаємо. Робимо так само, як при приготуванні майонезу.
  2. Як тільки маса стане густою, блендер кілька разів підняти і опустити, перемішати масу.
  3. Емульсія готова, відставляємо її в сторону.
  4. У глибоку миску відправити 2 яйця, дрібку солі і цукор, добре перемішати, краще міксером.
  5. Тепер додати сметану.
  6. Емульсію з олії і яйця, акуратно перемішати лопаткою, міксер більше не знадобиться.
  7. Якщо вишня дуже соковита відкиньте її на сито.
  8. А потім перемішайте з 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю.
  9. Залишилося додати в тісто борошно і розпушувач, акуратно перемішати (недовго) як маса стане однорідною, перемішувати більше не треба.
  10. Тісто виходить середньої густоти.
  11. Форма (розмір 27 на 20 см.) застеляю її повністю папером для випічки і виливаю більшу частину тіста, зверху половину вишні.
  12. Далі тісто яке залишилось.
  13. І вишню.
  14. Випікати при 180 градусах, від 45 хвилин. Я випікала 50 хвилин і ще 10 хвилин тримала пиріг у вимкненому режимі.

Час випічки залежить від Вашої духовки, готовність перевіряйте дерев’яною паличкою.

Готовий пиріг виймаємо з форми, папір видаляємо і даємо охолонути на решітці.

Пиріг виходить дрібнопористий і дуже смачний, до філіжанки кави саме те!

Приготуйте, спробуйте, а якщо ви теж так готуєте, буду рада, що нагадала про рецепт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: