Чебуреки соковиті і хрусткі
від Denzhyttya
7 Жовтня, 2021
Чебуреки настільки ж популярні в нашій кухні, як і традиційні пиріжки з будь-якою начинкою. На жаль, не у всіх виходить зробити цю страву з соковитою начинкою та тонким, хрустким тістом.
Інгредієнти:
- окріп, 1 стакан
- сіль і цукор по 0.5 ч.л
- борошно, близько 450 г
- олія, 3 ст.л
- фарш будь-який, 400 г
- вода, 80 мл
- сіль, перець, спеції
- цибуля, 2 шт
- масло вершкове, 80 г
Приготування:
- В окріп додаємо сіль і цукор, розмішуємо і виливаємо масу в просіяне борошно.
- Додаємо олію і вимішуємо тісто.
- Порада: борошно краще розділіть і воду вливайте в більшу частину, а під час вимішування, підсипайте.
- Накриваємо тісто і залишаємо на 30 хвилин.
- Фарш змішуємо з дрібно подрібненою цибулею і якщо є бажання, додайте ще шматочки гарбуза для соковитості або просто додайте води ( смачно з свіжою сироваткою) і добре вимішайте масу, підходить і вершкове масло, воно дає не тільки соковитість, а й аромат.
- Формуйте чебуреки, розгортаючи тонкі пласти тіста.
- Обсмажуємо в олії до золотистої поверхні.
Чим тонше розкачати тісто, тим хрусткіші виходять чебуреки. Викладати готові чебуреки на паперові рушнички.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua