Chili con carne – гостро, гаряче, апетитно
Дуже смачний, ситний і зігріваючий рецепт для холодної зими.
Інгредієнти:
- Квасоля червона суха – 500 г
- Квасоля біла суха – 200 г
- М’ясо яловичина (фарш) і баранина – 1 кг.
- Цибуля – 2 середні цибулини
- Кукурудза варена – 1 качан
- Перець болгарський – 2 шт
- Перець чилі – 3 шт
- Сік томатний – 1 літр
- Чебрець, розмарин, часник, сіль, перець
Приготування:
Квасолю попередньо замочуємо у воді, годин на 12. Розігріваємо казан, наливаємо рослинне масло і добре обсмажуємо цибулю, часник і 2 порізаних кільцями перці чилі.
Додаємо фарш і дрібно порізану баранину і обсмажуємо до гарного кольору м’яса. Додаємо гілочки розмарину і чебрецю та болгарський перець.
Хвилин 10 обсмажуємо все разом і заливаємо томатний сік. Перець чилі кладемо цілком, після чого знижуємо до мінімуму вогонь і тушкуємо хвилин 15. Гілочки розмарину прибираємо і засипаємо червону і білу квасолю. Все перемішуємо, намагаючись не пошкодити цілий перець, доливаємо соку, щоб він покрив всю квасолю, доводимо до кипіння й тушкуємо на повільному вогні (до готовності квасолі). Приблизно 1,5 години.
Ріжемо на шматочки кукурудзу і кладемо в казан.
При подачі додаємо зелень і тертий сир.
Смачного!