Чізкейк з горіхами і карамеллю
від Denzhyttya
21 Жовтня, 2020
Сьогодні хочу поділиться рецептом чізкейку з горіхами і карамеллю. На мій смак це найсмачніший чізкейк з яких я готувала. Ви тільки уявіть собі, багато горішків і карамелі, в двох словах рай для ласунів.
Інгредієнти:
Для основи:
- Печиво – 200 гр.
- Вершкове масло – 80 гр.
Для крему:
- Домашній сир – 400 гр.
- Цукрова пудра – 50-100 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Вершки 33% – 100 мл.
Для карамелі:
- Цукор – 150 гр.
- Вершкове масло – 40 гр.
- Вершки гарячі 20-30% – 100 мл
- Горіхи фундук смажені – 100-150 гр.
Приготування:
- Готується не складно і так приступаємо. Беремо шоколадне печиво, я беру Орео, прибираю начинку. Вага очищеного печева у мене 200 грам. Подрібнюю печиво в крихту за допомогою блендера. Вершкове масло 80 грам потрібно трішки підтопити в мікрохвильовій печі і потім влити в крихту. Перемішуємо. Беремо форму діаметром 20 см. Кладемо крихту і розподіляємо по дну і робимо бортик висотою приблизно 5 см.
- Ставимо в духовку розігріту і підсушуємо там основу при 180 градусах 5-7 хвилин. За цей час приготуємо начинку. У миску кладемо 400 грам домашнього сиру, вливаємо 100 мл. жирних вершків, у мене жирністю 33%, розбиваємо 2 яйця, все перемішуємо до однорідності, але не в якому разі не збиваємо.
- Тепер додаємо цукрову пудру 3 ст.л. або додайте до смаку. За вагою це приблизно 80 грам.
- Перемішуємо, начинка готова. Дістаємо з духовки основу і переливаємо в неї начинку. Форму потрібно обернути фольгою, якщо вона роз”ємна як у мене. Ставимо форму в деко, яке більше за розміром від форми і наливаємо в нього воду.
- Ставимо в духовку і випікаємо спочатку при 130 градусах 30 хвилин, потім температуру додаємо до 170 і випікаємо до готовності, орієнтуйтеся по своїй духовці. Мені потрібно 50 хвилин.
- Тепер відкриваємо духовку і залишаємо чізкейк охолонути.
- Поки готується чізкейк приготуємо карамель У сотейник насипаємо 150 грам цукру .На даному етапі цукор не мішаємо, чекаємо поки він почне розтоплюватися, тепер перемішуємо до повного розчинення. І трохи проварюємо, але головне не перегріти цукор, а то буде горілий присмак. Тепер додаємо 100 мл вершків, я додаю жирністю 20%, В цей момент сотейник краще зняти з вогню, так як занадто маса починає вирувати.
- Тепер додаємо 40 грам вершкового масла. Як масло розтопиться знімаємо з вогню. Залишаємо карамель остигати до кімнатної температури.
Коли чізкейк охолоне посипаємо заздалегідь обсмаженим фундуком і поливаємо карамеллю (повинна бути також охолоджена). Прибираємо в холодильник до повного охолодження.
Я прибираю на ніч, а на наступний день чізкейк готовий. Розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до чаю. Це дуже смачно. Приготуйте Вам обов’язково сподобається.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua