Чудова альтернатива смаженим котлетам: смакота з фаршу в духовці
від Denzhyttya
7 Жовтня, 2021
Домашні котлети – неймовірно смачна страва. Але у неї є величезний недолік. Через те, що котлети обсмажуються в олії, вони виходять дуже жирними і калорійними. Відмінною альтернативою смаженим котлетам стане ось така смакота з фаршу – запечені котлети з начинкою з маринованої цибулі та огірочків. Якщо приготувати такі котлетки з яловичого фаршу, то їх можна буде сміливо включати в меню навіть тим, хто строго контролює своє харчування.
Інгредієнти:
- фарш – 500 г
- цибуля – 1 шт
- сухий батон – 3 скибочки
- молоко – 150 г (можна замінити водою)
- сіль – 0,5 ч.л. з гіркою (за смаком)
- чорний мелений перець – за смаком
Начинка:
- кетчуп – 3 ст.л
- маринований огірок – 1 шт
- цибуля – 1 шт. (Невелика; замаринувати в 1 ч.л. оцту, 0,5 ч.л. цукру, дрібці солі)
- сир – 120 г
Приготування:
- Залийте батон молоком. На м’ясорубці подрібніть м’ясо, цибулю і хліб, що ввібрав все молоко. Додайте в котлетну масу сіль і мелений перець.
- Добре перемішайте котлетну масу і відбийте її приблизно 10 разів для того, щоб котлети краще тримали форму і були більш соковитими.
- Для приготування начинки цибулину, нарізану дрібно, замаринуйте в оцті і цукрі.
- Мариновані огірки наріжте тонкими кружечками.
- Кульки фаршу вагою приблизно 80 грам помістіть на пергаментний папір і сформуйте з них плоскі котлети.
- Зробіть в котлетах невелике заглиблення в центрі, це допоможе уникнути деформації.
- Змастіть заготовки кетчупом, зверху викладіть мариновану цибулю, огірки і тонкі скибочки сиру.
- Запікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин.
- Котлети виходить дуже соковитими і зовсім не жирними.
Докладний процес приготування запечених котлет дивіться у відео нижче:
Джерело:
mandarynka.com.ua