Чудові пампушки з часником – ділюся рецептом
від Denzhyttya
28 Жовтня, 2021
Пампушки з часником можуть стати чудовою заміною хліба. А ще вони просто ідеально поєднуються із борщем. Пампушки виходять ніжні з приємною часниковою ноткою. Готуються вони досить легко, ми впевнені, ви точно впораєтеся.
Інгредієнти:
- 440 грам пшеничного борошна
- 180 мілілітрів молока
- 15 грам свіжих дріжджів
- 20 грам цукру
- пів чайної ложки солі
- 1 куряче яйце
- 1 жовток
- 80 мілілітрів ряжанки (кефіру)
- 20 грам вершкового масла
Для часникового намазування
- соняшникова олія
- сіль
- часник
Приготування:
- Приготуємо опару. У чашку наливаємо тепле молоко, дріжджі та половину приготовленого цукру. Все перемішуємо і додаємо трохи борошна. Знову добре перемішуємо. Готова маса має за консистенцією нагадувати рідку сметану.
- Готову опару залишаємо у теплому місці на 20 хвилин. За цей час вона має збільшитись у 2 рази.
- У готову опару додаємо сіль, цукор, що залишився, яйце і жовток, розм’якшене вершкове масло і ряжанку. Все добре перемішуємо до однорідності. Всипаємо частинами борошно і замішуємо м’яке тісто. Вимішуємо тісто протягом 7-10 хвилин.
- Тісто перекладаємо в миску, змащену олією і накриваємо рушником. Залишаємо у теплому місці на 1,5 години.
- Готове тісто перекладаємо на присипану борошном робочу поверхню і обминаємо. Потім ділимо на необхідну кількість елементів, кожну скачуємо в кулю.
- Форму для запікання застеляємо пергаментним папером і кладемо приготовлені булочки на невеликій відстані один від одного. Накриваємо плівкою, присипаною борошном. Залишаємо на вистоювання на 40 хвилин.
- Через час булочки ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 30-40 хвилин.
- У чашку вливаємо олію та часник, пропущений через прес. Масу солимо і добре перемішуємо.
- Дістаємо пампушки та змащуємо підготовленою заправкою. Потім накриваємо їх харчовою плівкою на 10-15 хвилин, а потім подаємо до столу із домашнім борщем.
Джерело:
mandarynka.com.ua