Чудовий маковий торт із сухофруктами
від Denzhyttya
8 Січня, 2022
Пропонуємо вам приготувати смачний маковий тортик, який сподобається усім. Десерт виходить дуже вологим та дуже маковим. Його перевага ще в тому, що він залишається свіжим. Готуватимемо його без борошна з додаванням сухофруктів та яблук. Поливаємо все шоколадною глазур’ю та насолоджуємося. Упевнена, хто б його не скуштував, байдужим не залишиться. Рекомендую всім.
Інгредієнти:
- Мак 500 г
- Молоко 1 л
- Масло вершкове 82,5% 200 г
- Яйце куряче 8 шт.
- Цукрова пудра 400 г
- Манна крупа 5 ст. л.
- Яблуко 600 г
- Розпушувач тіста 1 ч. л.
- Сухофрукти 200 г
- Мед 1 ст. л.
- Мигдальний екстракт за смаком
ГЛАЗУР
- Вершки 20% 60 мл
- Масло вершкове 82,5% 1 ст. л.
- Шоколад темний 100 г (1 плитка)
- Сухофрукти за смаком
- Мигдалеві пластівці за смаком
- Цедра апельсина за смаком
Приготування:
- Насамперед у каструлю відправляємо мак і заливаємо молоком. Накриваємо кришкою, ставимо на вогонь та варимо на мінімальному вогні приблизно півгодини. При цьому потрібно періодично помішувати.
- Потім розтоплюємо вершкове масло. Відокремлюємо жовтки від білків. Після чого, використовуючи міксер, збиваємо вершкове масло із цукровою пудрою на високій швидкості приблизно 8 хвилин. Тепер, не зупиняючись, додаємо по одному жовтки.
- Після чого відправляємо сюди по одній столовій ложці підготовленого маку. Також частинами додаємо манну крупу. Збиваємо вже на мінімальній швидкості міксера.
- Потім очищаємо яблука від шкірки та серцевини. Після чого натираємо їх на великій тертці. Дрібно нарізаємо сухофрукти та разом з яблуками відправляємо в основну масу.
- Додаємо розпушувач, мед та мигдальну есенцію. Добре все перемішуємо до однорідності. Тепер, використовуючи міксер, збиваємо білки до стійких піків. При цьому потрібно додати дрібку солі. Після чого перекладаємо в макову масу. Це треба робити частинами, акуратно перемішуючи після кожного додавання.
- Тепер беремо велику прямокутну форму і застилаємо пергаментним папером. Викладаємо сюди підготовлене тісто та розрівнюємо поверхню.
- Відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів приблизно на 50-55 хвилин. Після закінчення потрібного часу витягаємо з форми та остуджуємо.
- Потім готуємо глазур. Для цього підігріваємо вершки та знімаємо з вогню. Додаємо вершкове масло та поламаний на шматочки шоколад. Добре все перемішуємо до однорідності. Поливаємо охололий бісквіт і прикрашаємо сухофруктами, мигдальними пластівцями або апельсиновою цедрою.
Джерело:
popoisty.com
Позначки