Торт ” Шапка Мономаха”.
від Denzhyttya
6 Листопада, 2020
Зовні він нагадує шапку Мономаха.
Виходить дуже красивий і шалено смачний. Такий королівський торт стане прикрасою будь-якого столу.
Для торта ми будемо випікати 3 коржа діаметром 24 см.
У рецепті 1 ст. = 200 гр.
Інгредієнти:
для коржів
- борошно – 0,5 ст (для 1 коржа)
- сметана – 0,5 ст (для 1 коржа)
- цукор – 70 гр (для 1 коржа)
- яйце – 1 шт (для 1 коржа)
- розпушувач – 1 пакетик
- крохмаль – 1 ст.л ( для 1 коржа)
- мак – 1 ст.л ( для 1 коржа)
- какао – 2 ст.л (для 2го коржа)
- волоські горіхи ( для 3го коржа)
Для просочення
- нежирна сметана – 6 ст.л
для крему
- сметана – 3,5 ст
- цукор – 3/4 ст
- желатин – 15 гр
- молоко – 3/4 ст
- ванілін
Для прикраси / прошарку
- желе – 300 мл
- волоські горіхи
- темний шоколад
- сушена вишня
Приготування:
- У мисці змішуємо борошно і розпушувач, потім все просіюємо.
- В іншій мисці збиваємо яйце з цукром, додаємо сметану і знову збиваємо, потім всипаємо борошно і розпушувач, знову збиваємо.
- Додаємо до першого коржу крохмаль і мак, добре перемішуємо.
- Форму промазуємо вершковим маслом і присипаємо борошном. Виливаємо в неї суміш для першого коржа.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо корж 10 хвилин.
- Замішуємо тісто для другого коржа по тій же схемі, тільки в кінці додаємо какао порошок.
- Перемішуємо тісто до однорідного стану, виливаємо в форму і випікаємо 10 хвилин при такій же температурі, як і перший корж.
- Замішуємо тісто для третього коржа і в нього додаємо посічені горіхи. Також виливаємо його в форму і випікаємо до готовності.
- Готовий перший корж дістаємо з духовки. Перекладаємо його на рівну поверхню і відразу змащуємо сметаною.
- Те ж саме робимо з другим і третім коржем. Потім залишаємо їх остигати.
- Готуємо два види різнокольорових желе по інструкції з упаковки. Ставимо в холодильник застигати.
- Беремося за приготування крему. У чашку висипаємо желатин і заливаємо його молоком.
- Залишаємо набухати. У чашку зі сметаною всипаємо ванільний цукор і простий цукор, все перемішуємо.
- Набряклий желатин нагріваємо і виливаємо в сметану. Все добре перемішуємо. Крем готовий, ставимо його в холодильник, щоб злегка загус.
- Дістаємо з холодильника желе і нарізаємо шматочками.
- Беремо корж з какао і нарізаємо його на шматочки. На блюдо викладаємо корж з волоським горіхом, зверху на нього кладемо частину сметанного крему і накриваємо коржем з маком.
- Потім наносимо ще трохи крему. А на нього викладаємо кілька шматочків желе. Шматочки нарізаного коржа вмочаємо в сметані і викладаємо зверху на торт у вигляді гірки.
- До них же додаємо сушену вишню і горіхи.
- Зверху і з боків промазуємо торт кремом, що залишився, потім присипаємо тертим шоколадом. Верх прикрашаємо кубиками желе, волоським горіхом і шматочками вишні.
- Готовий торт ставимо на кілька годин в холодильник охолодитися.
Смачного!
Джерело:
ideireceptov.ru