Дачна картопля та трохи м’яса. Так мало хто готує, а дарма
від Denzhyttya
24 Листопада, 2021
Втомилися ламати голову, що приготувати на вечерю? Є ідея, як подати звичайні продукти оригінально, а ще здивувати своїх рідних дуже приємним смаком. Незвичайна картопляна вечеря до вашої уваги .
Інгредієнти:
- Картопля 500 г
- Фарш 300 г
- Сир 100 г
- Яйце 1 шт.
- Цибуля 1-2 шт.
- Сіль 1,5 ч. л. (1 ч. л. у картоплю, 0.5 ч. л. у фарш)
- Чорний мелений перець 0,5 ч. л.
Приготування:
- Потрібно приготувати картопляне пюре. Очистіть картоплю від шкірки, залийте водою в каструльці і варіть до готовності. Гарячу картоплю потрібно подрібнити товкачем.
- Молоко чи воду додавати у пюре не варто, а вбийте в нього одне яйце. Знову добре попрацюйте товкачем. Подрібнюйте суміш ретельно, щоб не зустрічалися грудочки картоплі.
- В окрему миску потрібно викласти яловичий фарш і змішати його з цибулею нарізаною дрібно.
- Додайте до фаршу мелений перець та сіль. Перемішувати фарш краще руками.
- З картопляного пюре потрібно зліпити невеликі кулі. Розмір, як на фото.
- Придавіть дном склянки кожну картопляну кулю. Вийде ідеальна форма для фарширування коржів начинкою.
- Начинку з фаршу потрібно викласти на кожен картопляний коржик.
- Випікати протягом 45-50 хвилин при температурі 180 градусів в духовці.
- У цей час можна натерти сир. Дістаньте лист з картоплею з духовки і посипайте страву зверху сиром – акуратно покладіть його в кожну порцію.
- Випікати картоплю потрібно ще 10 хвилин при 180 градусах у духовці.
Навіть за відсутності борошна в рецепті, картопляні коржики добре тримають форму, є стійкими і при дії температури не розпливаються.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua