Десерт без духовки за пару хвилин до чаю! Краще будь-якого торта і цукерок!

Дуже смачний десерт без духовки або торт без випічки, всього за пару хвилин! Не повірите, але цей простий десерт виходить смачніше цукерок і будь-якого торта. Ніколи б не подумала, що десерт з простих продуктів може бути таким смачним. А якщо врахувати, що він так швидко і просто готується – це просто золото, а не рецепт!

Інгредієнти:

  • печиво – 400 г
  • вода – 100 мл
  • цукор – 80 г
  • ванільний цукор – 1 ч.л.
  • вершкове масло – 120 г
  • грецькі горіхи – 150 г
  • какао – 1 ст.л.
  • шоколад (темний 56%) – 90 г
  • соняшникова олія – 3 ст.л.

Форма 18х18 см

Приготування:

  1. У каструльку наливаю 100 мл води, додаю 80 г цукру і 120 г вершкового масла, 1 ч.л. ванільного екстракту або ванільного цукру.
  2. Потрібно довести масло з цукром до кипіння і розчинення.
  3. 400 г печива подрібнюю в блендері.
  4. Беру 150 г грецьких горіхів. 100 г горіхів подрібнюю в блендері, а 50 г нарізаю ножем, щоб в десерті траплялися цілі шматочки горішків.
  5. Подрібнене печиво і горіхи висипаю в миску.Десерт без духовки за пару хвилин до чаю! Краще будь-якого торта і цукерок!
  6. Вливаю в печиво з горіхами розтоплене масло з цукром. Перемішую.
  7. Ділю масу на дві рівні частини. В одну частину додаю 1 ст.л. какао і добре перемішую.Десерт без духовки за пару хвилин до чаю! Краще будь-якого торта і цукерок!
  8. Беру форму розміром 18х18 см.
  9. Порада. Форму застеліть пергаментом, щоб легше було діставати десерт.
  10. На дно форми викласти темний шар маси.
  11. А зверху на темний шар, викласти світлий шар маси з пісочного печива.
  12. Шоколад ламаю на шматочки і розтоплюю на водяній бані, помішуючи. Додаю 3 ст.л соняшникової олії.
  13. Як тільки шоколад стане однорідним і гладким, знімаю з вогню. Виливаю шоколад на торт.
    Десерт без духовки за пару хвилин до чаю! Краще будь-якого торта і цукерок!
  14. І прибираю торт в холодильник на 30-60 хвилин, щоб схопився і застиг шоколад.
  15. Готовий торт нарізаю на порційні шматочки і нарешті можна спробувати!

Торт вийшов просто просто супер: відчувається ніжна текстура пісочного шару, шматочки горішків і звичайно шоколад – і все це так гармонійно поєднується. Ну дуже смачно!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: