Десерт Тірамісу
від Denzhyttya
17 Лютого, 2021
Один з найпростіших і смачних рецептів: рулет виходить дуже повітряним, пишним, за рахунок кавового сиропу, вологим, добре просоченим. Крем ви можете використовувати будь-який за своїм смаком. Алкоголь для просочення можна і не додавати – все за вашим бажанням.
Інгредієнти:
- яйця, 4 шт
- борошно і цукор по 120 г
- ванільний цукор
- сіль – дрібка
Для просочення необхідно:
- кава розчинна, 5 г
- вода, 70 мл
- лікер або коньяк за смаком
Для приготування крему візьміть:
- сир вершковий, 500 г
- пудра цукрова, 120 г
- шоколад, 50 г
- какао, 1.5 ч.л
Приготування:
- Яйця збиваємо з дрібкою солі до пишності, потім частинами додаємо цукор і збиваємо до стійкої, густої маси до повного розчинення цукру.
- Просіваємо борошно і всипаємо в масу в кілька прийомів, перемішуємо тісто лопаткою.
- Деко застеляємо пергаментом і розрівнюємо.
- Випікаємо при 180 градусів близько 10 – 15 хвилин, але можливо, вам вистачить і 8 хвилин.
- Накриваємо рушником і залишаємо вихолоняти.
- Для просочення змішуємо всі інгредієнти з кип’ятком. Охолоджуємо і потім змішуємо з алкоголем.
- Шоколад натираємо на тертці. Для крему збиваємо сир.
- Вершки змішуємо з цукровою пудрою і збиваємо до пишності.
- У крем додаємо частинами сир і збиваємо до однорідності.
- Крем змішуємо з тертим шоколадом. Трохи крему залиште для декору рулету.
- Знімаємо бісквіт з паперу, просочуємо сиропом.
- Викладаємо крем, звертаємо рулет, прикрашаємо кремом з усіх боків і посипаємо шоколадною крихтою.
- Ставимо в холодильник охолонути і подаємо до столу.
Смачного!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua