“Дід Мороз” – класний новорічний салат із чорносливом та печерицями.
від Denzhyttya
31 Грудня, 2021
Поглянувши на фото цієї страви, розумієш, що крім новорічного столу, її вже нікуди не прилаштувати. Хіба тільки на яке-небудь дитяче свято, що припадає на зимовий час? Але у переддень Нового Року — це просто ідеальна ідея. Я навіть уявила накритий стіл, в центрі якого Дід Мороз у червоній шапці. Краса!
Інгредієнти:
- 300 г м’яса
- 100 г чорносливу
- 150 г сиру
- 400 г печериць
- 1 цибулина
- 1 морква
- 2 червоних болгарських перці
- 4-5 варених яєць
- олія
- майонез, сіль
Приготування:
- Відварене м’ясо нарізаємо шматочками і відправляємо у велику чашу.
- М’ясо для цієї страви можна використовувати будь-яке. Смачно виходить з куркою, яловичиною. У нас — свинина.
- Дрібно нарізаємо чорнослив, цибулю та печериці. Сир тремо на крупній тертці.
- На розігрітій сковороді з олією і обсмажуємо цибулю до прозорості. Додаємо ще терту моркву, смажимо кілька хвилин. Сюди ж поміщаємо печериці. При постійному помішуванні чекаємо, коли з грибів випарується волога. Підсолюємо і знімаємо з вогню.
- Додаємо остиглу зажарку в чашу. Туди ж майонез і все перемішуємо. Це основа для нашого салату.
- Тепер займемося прикрасою. Білки відділяємо від жовтків і натираємо їх окремо на дрібній тертці. Червоний перець звільняємо від насіння і плодоніжок, нарізаємо дрібним кубиком.
- Основу для салату викладаємо на тарілку. Надаємо їй форму голови Діда Мороза в шапці. Бороду викладаємо білком. Обличчя -жовтком. Облямівку шапки — знову білком. А саму шапку — дрібно нарізаним червоним перцем. Не забуваємо про білий помпон на кінчику шапки. Ніс вставляємо з помідора, а очі з чорносливу.
Ось такий гарний вийшов дідусь, готовий порадувати своїм виглядом і смаком всіх гостей.
Джерело:
poradum.com