Ділюсь рецептом простого та смачного печива на кефірі «Равлики»: м’якеньке, шарувате та дуже ніжне (швидка випічка до чаю)
від Denzhyttya
17 Січня, 2023
Приготувати печиво «Равлики» зможе кожен, потрібен мінімальний набір продуктів та трохи вашого часу. Воно виходить смачне, ароматне та шарувате. Така випічка завжди доповнить та прикрасить ваше чаювання.
Інгредієнти:
- кефір (2,5%) 150 мл
- яйце 1 шт.
- сіль щіпка
- цукор 3 ст. л.
- олія 70 мл
- розпушувач 1 ч. л.
- борошно 380 г
Для обсипання:
- цукор 3 ст. л.
Приготування:
- У миску виливаємо 150 мл кефіру кімнатної температури (у мене жирністю 2,5%), вбиваємо 1 яйце, додаємо щіпку солі, висипаємо 3 ст. л. цукру і додаємо 70 мл олії без запаху. Добре перемішуємо вінчиком до однорідності.
Якщо вам подобається солодше печиво, то цукру можна покласти трохи більше. - Тепер у тісто висипаємо 1 ч. л. розпушувача і в 2 прийоми додаємо 380 г борошна, що просіюємо. Замішуємо тісто.
- Величезний плюс цього рецепта в тому, що тісто не потрібно охолоджувати і з нього можна надати печенюшці будь-яку форму, воно пластичне та зручне в роботі.
- Коли тісто зібралося в єдину грудку – переходимо працювати на стіл. Вимішуємо тісто до гладкого та еластичного стану, воно м’яке і не липне до пальців.
- Розділяємо тісто на 2 частини, кожну з яких ділимо ще на дві половини та кожну таку половинку ділимо ще на 4 шматочки. У результаті має вийти 16 частин тіста, відповідно у нас буде 16 шт. печива. Намагаємося, щоб усі шматочки були однакового розміру.
- Щоб тісто не завітрювалося, накриваємо його пакетом, беремо одну частину тіста і розкачуємо в тонкий пласт овальної форми. Чим тонше розкатаєте – тим шаруватим буде печиво. Тепер скручуємо в трубочку і руками розкачуємо до більш тонкої «ковбаски».
- Далі скручуємо в «равлик», вільний край тіста приплющуємо і підгинаємо вниз під «равлик». Добре його фіксуємо, щоб наша форма не розповзлася під час випічки,
- і обмочуємо верхньою стороною цукор. Те саме робимо і з іншими заготовками.
- Печиво «Равлики» перекладаємо на деко, застелене пергаментним папером. Саме на один деко міститься 16 печенюшок.
- Ставимо випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. У мене печиво випікалося рівно 25 хвилин. Дістаємо його з духовки і даємо охолонути до теплого стану.
Це абсолютно безпрограшний варіант випічки. Печиво «Равлики» виходить м’яке, в міру солодке, ароматне і дуже смачне. За бажанням до тіста можна додати ще цедру 1 лимона, яка надасть печиву тонкий цитрусовий аромат.
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!
Джерело:
plyashka.com
Позначки