Домашні багети з хрусткою скоринкою
від Denzhyttya
6 Грудня, 2020
Смачні домашні багети з золотою хрусткою скоринкою і ароматною м’якоттю всередині . Така випічка не залишить вас байдужими .
Інгредієнти:
- Вода тепла – 400 мл ( або молоко)
- Цукор – 2 ч.л.
- Дріжджі – 2 ч.л.
- Олія – 50 гр.
- Сіль – 1 ч.л.
- Борошно – 700гр. + 2 ст.ложки для опари
- Вода – 2-3 л.
- Харчова сода – 1,5 ст.л.
Приготування:
- Для початку приготуємо опару для тіста .
- Беремо глибоку миску , наливаємо туди 400 мл води .
- Додаємо 2 чайні ложки цукру, 2 чайні ложки сухих дріжджів, 2 ст. ложки борошна . Все ретельно перемішуємо. Накриваємо рушником і залишаємо відпочивати 10 хв.
- Потім додаємо 50 мл олії, 1 чайну ложку солі. Знову перемішуємо і поступово додаємо просіяне борошно. Вимішуємо тісто ложкою , а потім вже рукою.
- Коли тісто гарно вимісите , знову накриваємо рушником і залишаємо тісто на 1 – 1,5 год ( у теплому місці) , щоб підійшло . Готове тісто викладаємо на стіл і гарно вимішуємо.
- Тісто розділіть на чотири рівні частини , скатайте кожну в кулю і приберіть в миску .
- З кожної кулі зробіть “ковбаску” .
- В цей час закип’ятіть воду, додайте 1,5 ст. ложки соди.
- Туди відправте наше тісто ( “ковбаску”) по черзі.
- Варіть приблизно 1 хв .на великому вогні ( щоб вода у каструлі кипіла) .
- Підготуйте форму у якій будете випікати багети. Промажте дно форми олією, потім покладіть пергаментний папір.
- Потім викладіть наше проварене тісто , зробіть надрізи ( як на купованих багетах ), за бажанням посипте кунжутом.
- Відправте в духовку .
- Випікайте при температурі 180 градусів 35 хв.
Смачного!
Через:
Гулнора Анназарова
Джерело:
Переклад: Denzhyttya