Домашні котлети «Пташине молоко»: готуємо неймовірно соковиті, ніжні і дуже смачні котлетки, які сподобаються всім
від Denzhyttya
19 Листопада, 2022
Коли хочеться поїсти незвичайних котлет, я готую ці смачні котлетки з начинкою. Називаються ці котлети «Пташине молоко», тому що готуються з курячого філе і яєць.
На вигляд вони виходять шикарні, такі не соромно і на святковий стіл подати! А хто спробує їх, неодмінно захоче забрати собі рецепт в скарбничку, адже готуються вони з доступних продуктів!
Інгредієнти:
Для фаршу:
- Куряче філе 600-700 грам
- Цибуля 1 шт.
- Яйце 1 шт.
- Часник 1-2 зубчика
- Панірувальні сухар 2-3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець за смаком
- Олія для смаження
Для начинки:
- Сир твердий 100 грам
- Яйця варені 2 шт.
- Вершкове масло 50 грам
- Сіль за смаком
- Зелень (кріп, петрушка)
Для панірування:
- Яйця 2 шт
- Молоко 2 ч. л.
- Борошно 2-3 ст. л.
- Панірувальні сухарі 100 грам.
Приготування:
- Куряче філе і цибулину прокручуємо на м’ясорубці.
- Додаємо 1 яйце, подрібнений часник, сіль і перець. Все добре перемішуємо.
- Додаємо 2 – 3 ст. л. панірувальних сухарів, щоб фарш став більш пластичним. Вимішуємо до однорідного стану.
- Фарш готовий!
- Накриваємо його харчовою плівкою і прибираємо в холодильник. А в цей час займемося начинкою.
- Сир натираємо на дрібній терці. Зварені круто яйця також натираємо на дрібній терці. Кріп і петрушку дрібно нарубати.
- Всі інгредієнти добре перемішуємо.
- Додаємо шматочки розм’якшеного вершкового масла (його необхідно буде дістати заздалегідь з холодильника) і ще раз добре вимішуємо. Посолити за смаком.
- Начинка готова!
- З начинки формуємо невеликі «котлетки». Складаємо їх в контейнер і прибираємо хвилин на 15-20 в морозильну камеру (це потрібно для того, щоб начинка не витікала з котлет в процесі обсмажування).
- Тепер приготуємо панірування. У миску розбиваємо 2 яйця, 1 – 2 ч. л. молока і сіль. Все розбовтує вилочкою.
- Підготуємо тарілочку з борошном і панірувальними сухарями.
- Тепер приступимо до формування котлет. Змоченими в воді руками відщипуємо порцію фаршу, формуємо з нього корж. У корж вкладаємо начинку і загортаємо, формуючи котлетку.
- Отриману котлетку обвалюємо в борошні.
- Потім занурюємо в яйце.
- Потім паніруємо в сухарях.
- Підготовлені напівфабрикати (у мене вийшло 11 штук) викладаємо на сковороду з розігрітою олією і обсмажуємо на невеликому вогні (щоб панірування не згоріло, і всередині котлети пропеклися) з усіх боків до золотистого кольору.
- Так само котлети можна зарум’янити з обох сторін, а потім відправити їх доходити в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин.
Наші котлети «Пташине молоко» готові!
Джерело:
plyashka.com
Позначки