Домашні курячі ковбаски і купати: готуємо м’ясні делікатеси на своїй кухні, все дуже просто і легко, а виходить нереально смачно і ароматно
від Denzhyttya
29 Грудня, 2022
Друзі, це так смачно, що дух захоплює, а як це просто – навіть не повірите! Я сама багато років думала, що це мега завдання і що я не зможу, не вмію тощо.
Всі сучасні м’ясорубки (а у мене найпростіша) продаються з насадкою для ковбаси, а кишку можна купити, або якщо маєте домашню – взагалі супер.
Тому відкиньте всі ці: ой це не для мене і т. д.. погнали?
Приготування:
- Нам знадобиться 3 кг курячого філе стегна (можна свинину) і 2 столові ложки крупної солі.
- Для купатів я м’ясо перемелюю на м’ясорубці у фарш.
- Для ковбасок – ріжу малим кубиком.
- Додаємо мелений запашний і чорний перець (штучок по 7-10), лаврових листочків 5-7 теж перемолоти у кавомолці.
- Беремо часнику, його не шкодуйте, пропустити через “часникодавку”. За бажанням можна це у ковбаску додати коріандр – нереально смачно!
- Добре все це ретельно перемішали і ставимо в холодильник на “передпосол” години на 3, краще на ніч.
- У принципі, можна відразу начиняти, але з передпосолом смачніше, я робила і так і так, тому рекомендую з передпосолом.
- Кишки я мию у холодній воді, вони повністю готові.
- Крутимо купати та ковбаски і запікаємо в духовці або на грилі приблизно по 30 хвилин з кожного боку при 180 °, дивіться по готовності.
Я ще й заморозила, крутити так крутити! І на будь-яке святкування буде смачна домашня ковбаска, тим більше в холодному вигляді вона не менш смачна.
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі.
Джерело:
plyashka.com
Позначки