Домашні нагетси краще, ніж в «МакДональдсі»! 3 способи приготувати цілу гору прямо у себе вдома

Нагетси – це шматочки соковитого курячого філе в паніровці, які обсмажують на пательні або у фритюрі до появи хрусткої золотистої скоринки. 

Така закуска відноситься до фастфуду, а значить не дуже корисна. Але як же мені іноді хочеться побалувати себе калорійною їжею. Щоб звести шкоду до мінімуму, я розповім вам, як приготувати нагетси вдома.

Це зовсім нескладно. Головне – правильно підготувати курячу грудку до обсмажування. Обов’язково очистіть філе від шкіри та кісток, потім наріжте на невеликі довгасті або овальні шматочки товщиною приблизно 1 см. А далі все залежить від рецепта. Різні панірування і начинки перетворять прісне куряче м’ясо в апетитну закуску. Ось трійка моїх фаворитів.

Як приготувати курячі нагетси:

1. Нагетси як в МакДональдсі

Якщо ви завсідники відомого кафе, то вам однозначно сподобаються ці шматочки курочки в клярі. Вони смачніше і корисніше оригінальних Чікен МакНаггетс.

Інгредієнти:

  • 400 г курячого філе
  • 1 яйце
  • 4 ст. л. панірувальних сухарів
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 4 ст. л. борошна
  • 1 зуб. часнику
  • 0,3 ч. k. куркуми
  • 1 ч. k. паприки
  • 200 мл рослинної олії
  • сіль до свого смаку

Приготування:

  1. Залийте шматочки філе соєвим соусом. Видавіть часник, перемішайте і залиште на 30 хвилин.
  2. Для панірування змішайте сухарі, сіль, куркуму і паприку. В окремій мисці збийте яйце.
  3. Обваляйте курку в борошні, умочіть в яйці та повністю покрийте панірувальною сумішшю. Складіть заготівлі на тарілку.
  4. Розігрійте олію в сотейнику з товстим дном. Щоб перевірити температуру, опустіть зубочистку. Олія має пузиритися.
  5. Опустіть заготівлі в олію і готуйте 5-6 хвилин. Потім виловіть нагетси шумівкою і перекладіть на паперові рушники.

2. Курячі нагетси з медом, чеддером і пармезаном

Думаю, що як тільки ви спробуєте ці домашні нагетси, то назавжди забудете про заклади з фастфудом. Секрет у великій кількості сиру і солодкому меді.

Інгредієнти:

  • 2 курячі грудки
  • 1 ст. л. меду
  • 0,5 ч. л. чорного перцю
  • 1 ст. л. соку лайма
  • 0,5 ч. л. паприки
  • 1 ч. л. сушеного чебрецю
  • 60 г пармезану
  • 1 яйце
  • 60 г  чеддера
  • 5 ст. л. панірувальних сухарів
  • 130 г борошна
  • 5 ст. л. оливкової олії
  • сіль до свого смаку

Приготування:

  1. Підготуйте куряче філе, натріть обидва сиру на дрібній тертці.
  2. Змішайте мед, лаймовий сік, пармезан, чебрець і паприку. Покрийте сумішшю м’ясо.
  3. З’єднайте борошно з сіллю і перцем. Збийте яйце. Чеддер змішайте з сухарями.
  4. Обваляйте філе в борошні, яйці та сирній паніровці. Приберіть в холодильник на 30 хвилин.
  5. Обсмажте нагетси в розігрітій олії на середньому вогні до утворення золотистої скоринки.

3. Курячі нагетси з мигдалем

Хочете зробити закуску з курки більш оригінальною? Тоді додайте трохи мигдалю. Він додасть м’ясу приємний горіховий присмак. А ще ці нагетси практично не містять олії, адже запікаються в духовці. Ось як приготувати нагетси з мигдалем.

Інгредієнти:

  • 1 яйце
  • 150 г мигдалю
  • 1 ч. л. паприки
  • 100 г панірувальних сухарів
  • дрібка солі
  • 1 ч. л. часникового порошку
  • 120 г борошна
  • 1 ч. л. чорного перцю
  • 2 курячі грудки
  • 1 ст. л. молока

Приготування:

  1. Подрібніть мигдаль і змішайте з сухарями, сіллю і спеціями.
  2. Окремо збийте яйце з молоком, а борошно насипте в тарілку.
  3. Обваляйте підготовлені шматочки курки в борошні, потім по черзі занурте в яєчну і мигдалеву суміші.
  4. Змастіть деко олією і викладіть курку. Запікайте нагетси при температурі 200 градусів протягом 10-15 хвилин.

Соус для нагетсів

Ну куди ж без соусу? Пропоную простий і швидкий рецепт. З таким доповненням курочка стане ще смачніше.

Інгредієнти:

  • 2 ст. л. майонезу
  • 3 ст. л. кетчупу
  • 2 ст. л. сметани
  • 1 ч. л. гірчиці
  • 2 гілочки кропу
  • 1 зуб. часнику

Приготування:

Подрібніть кріп, пропустіть часник через прес і змішайте з іншими інгредієнтами. Соус готовий!

До речі, заготівлі з курки можна заморозити. Я викладаю шматочки в один шар на дошку і відправляю в морозильну камеру на 2 години. Після чого просто складаю в пакет і прибираю назад в морозильник. Так я завжди можу швидко приготувати улюблену закуску. І вам раджу спробувати!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: