Домашні нагетси краще, ніж в «МакДональдсі»! 3 способи приготувати цілу гору прямо у себе вдома
Нагетси – це шматочки соковитого курячого філе в паніровці, які обсмажують на пательні або у фритюрі до появи хрусткої золотистої скоринки.
Така закуска відноситься до фастфуду, а значить не дуже корисна. Але як же мені іноді хочеться побалувати себе калорійною їжею. Щоб звести шкоду до мінімуму, я розповім вам, як приготувати нагетси вдома.
Це зовсім нескладно. Головне – правильно підготувати курячу грудку до обсмажування. Обов’язково очистіть філе від шкіри та кісток, потім наріжте на невеликі довгасті або овальні шматочки товщиною приблизно 1 см. А далі все залежить від рецепта. Різні панірування і начинки перетворять прісне куряче м’ясо в апетитну закуску. Ось трійка моїх фаворитів.
Як приготувати курячі нагетси:
1. Нагетси як в МакДональдсі
Якщо ви завсідники відомого кафе, то вам однозначно сподобаються ці шматочки курочки в клярі. Вони смачніше і корисніше оригінальних Чікен МакНаггетс.
Інгредієнти:
- 400 г курячого філе
- 1 яйце
- 4 ст. л. панірувальних сухарів
- 1 ст. л. соєвого соусу
- 4 ст. л. борошна
- 1 зуб. часнику
- 0,3 ч. k. куркуми
- 1 ч. k. паприки
- 200 мл рослинної олії
- сіль до свого смаку
Приготування:
- Залийте шматочки філе соєвим соусом. Видавіть часник, перемішайте і залиште на 30 хвилин.
- Для панірування змішайте сухарі, сіль, куркуму і паприку. В окремій мисці збийте яйце.
- Обваляйте курку в борошні, умочіть в яйці та повністю покрийте панірувальною сумішшю. Складіть заготівлі на тарілку.
- Розігрійте олію в сотейнику з товстим дном. Щоб перевірити температуру, опустіть зубочистку. Олія має пузиритися.
- Опустіть заготівлі в олію і готуйте 5-6 хвилин. Потім виловіть нагетси шумівкою і перекладіть на паперові рушники.
2. Курячі нагетси з медом, чеддером і пармезаном
Думаю, що як тільки ви спробуєте ці домашні нагетси, то назавжди забудете про заклади з фастфудом. Секрет у великій кількості сиру і солодкому меді.
Інгредієнти:
- 2 курячі грудки
- 1 ст. л. меду
- 0,5 ч. л. чорного перцю
- 1 ст. л. соку лайма
- 0,5 ч. л. паприки
- 1 ч. л. сушеного чебрецю
- 60 г пармезану
- 1 яйце
- 60 г чеддера
- 5 ст. л. панірувальних сухарів
- 130 г борошна
- 5 ст. л. оливкової олії
- сіль до свого смаку
Приготування:
- Підготуйте куряче філе, натріть обидва сиру на дрібній тертці.
- Змішайте мед, лаймовий сік, пармезан, чебрець і паприку. Покрийте сумішшю м’ясо.
- З’єднайте борошно з сіллю і перцем. Збийте яйце. Чеддер змішайте з сухарями.
- Обваляйте філе в борошні, яйці та сирній паніровці. Приберіть в холодильник на 30 хвилин.
- Обсмажте нагетси в розігрітій олії на середньому вогні до утворення золотистої скоринки.
3. Курячі нагетси з мигдалем
Хочете зробити закуску з курки більш оригінальною? Тоді додайте трохи мигдалю. Він додасть м’ясу приємний горіховий присмак. А ще ці нагетси практично не містять олії, адже запікаються в духовці. Ось як приготувати нагетси з мигдалем.
Інгредієнти:
- 1 яйце
- 150 г мигдалю
- 1 ч. л. паприки
- 100 г панірувальних сухарів
- дрібка солі
- 1 ч. л. часникового порошку
- 120 г борошна
- 1 ч. л. чорного перцю
- 2 курячі грудки
- 1 ст. л. молока
Приготування:
- Подрібніть мигдаль і змішайте з сухарями, сіллю і спеціями.
- Окремо збийте яйце з молоком, а борошно насипте в тарілку.
- Обваляйте підготовлені шматочки курки в борошні, потім по черзі занурте в яєчну і мигдалеву суміші.
- Змастіть деко олією і викладіть курку. Запікайте нагетси при температурі 200 градусів протягом 10-15 хвилин.
Соус для нагетсів
Ну куди ж без соусу? Пропоную простий і швидкий рецепт. З таким доповненням курочка стане ще смачніше.
Інгредієнти:
- 2 ст. л. майонезу
- 3 ст. л. кетчупу
- 2 ст. л. сметани
- 1 ч. л. гірчиці
- 2 гілочки кропу
- 1 зуб. часнику
Приготування:
Подрібніть кріп, пропустіть часник через прес і змішайте з іншими інгредієнтами. Соус готовий!
До речі, заготівлі з курки можна заморозити. Я викладаю шматочки в один шар на дошку і відправляю в морозильну камеру на 2 години. Після чого просто складаю в пакет і прибираю назад в морозильник. Так я завжди можу швидко приготувати улюблену закуску. І вам раджу спробувати!