Домашні пиріжки з картоплею. На кефірі: дуже м’яке тісто
від Denzhyttya
1 Жовтня, 2021
Пиріжки з картоплею дуже популярні й улюблені, точно також, як і торт Наполеон. Хочу поділитися з вами універсальним рецептом тіста, яке прекрасно підходить до найрізноманітнішої начинки і завжди чудово виходить.
Інгредієнти:
- кефір, 500 мл
- оцет яблучний і сода по 1 ч.л
- яйце, 1 шт
- борошно, 800 г
- цукор, 2 ст.л
- сметана, 100 г
- сіль дрібка
- олія соняшникова, 50 мл
- картопля, 6 шт
- цибуля, 1 шт
Приготування:
- У кефір кімнатної температури вливаємо яблучний оцет, всипаємо соду і добре перемішуємо віночком.
- Порада: щоб тісто було ідеальним, краще його робити на старому кефірі. Якщо у вас свіжий, можна оцет замінити лимонним соком – це допомагає підвищити кислотність середовища і сода вступить з нею в ефективну реакцію.
- Всипаємо цукор, сіль, яйце, сметану і вимішуємо.
- Всипаємо просіяне борошно частинами і вимішуємо. Може борошна потрібно трохи менше або більше. Тісто має бути злегка липким, живим.
- Вливаємо олію і вмішуємо її в тісто. Накриваємо і залишаємо на 15 хвилин.
- Картоплю відварюємо і перетворюємо в пюре, додаємо обсмажену цибулю і зелень за смаком.
- Формуємо пиріжки з начинкою і обсмажуємо їх на олії з двох сторін.
Пиріжки виходять просто розкішними, м’якими, пишними, що не жирними. В якості начинки беріть все, що вам подобається, підходить м’ясна, грибна, солодка, сирна і т.д.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua