Домашні пиріжки з картоплею! Смачне тісто: виходять м’які і пишні пиріжки
від Denzhyttya
22 Жовтня, 2021
Ділюся з вами рецептом дуже м’яких і пишних пиріжком на простому і швидкому тісті, на окропі.
Інгредієнти:
- окріп – 250 мл
- сіль – 1 ч.л
- цукор – 1 ст.л
- дріжджі – 10 г
- олія соняшникова – 3 ст.л
- жовток – 3 шт
- борошно – 3 ст.л
- борошно – 600 г
- вода – 250 мл
- картопляне пюре – з 6 шт
- гриби смажені з цибулею
Приготування:
- Відварюємо картоплю в підсоленій воді і перетворюємо її в пюре.
- Обсмажуємо гриби з дрібно різаною цибулею. Змішуємо картоплю і гриби, охолоджуємо.
- Змішуємо сіль і цукор, борошно, соняшникову олію (3 ст.л) і наливаємо окріп. Вимішуємо до однорідності. Охолоджуємо.
- Додаємо жовтки, дріжджі і воду кімнатної температури. Перемішуємо.
- Просіваємо борошно і частинами додаємо в тісто.
- Порада: більше ніж 630 г борошна додавати не варто, щоб не забити його. Тісто буде в’язким.
- Накриваємо плівкою і ставимо тісто на 1 годину в холодильник.
- Стіл і руки змащуємо олією.
- Формуємо пиріжки, викладаємо начинку і добре защипуємо краї. Має вийти близько 16 пиріжків.
- Розігріваємо олію і обсмажуємо на невеликому вогні по кілька хвилин з кожного боку.
- Коли ви будете формувати пиріжки, тісто буде трохи розтікатися, але ви добре змащуйте руки олією, швидко їх формуйте і обсмажуйте.
- За рахунок того, що тісто трохи розтікається, пиріжки виходять м’якими всередині і хрусткими зовні.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua