Домашні пиріжки з картоплею! Смачне тісто: виходять м’які і пишні пиріжки

Ділюся з вами рецептом дуже м’яких і пишних пиріжком на простому і швидкому тісті, на окропі.

Інгредієнти:

  • окріп – 250 мл
  • сіль – 1 ч.л
  • цукор – 1 ст.л
  • дріжджі – 10 г
  • олія соняшникова – 3 ст.л
  • жовток – 3 шт
  • борошно – 3 ст.л
  • борошно – 600 г
  • вода – 250 мл
  • картопляне пюре – з 6 шт
  • гриби смажені з цибулею

Приготування:

  1. Відварюємо картоплю в підсоленій воді і перетворюємо її в пюре.
  2. Обсмажуємо гриби з дрібно різаною цибулею. Змішуємо картоплю і гриби, охолоджуємо.
  3. Змішуємо сіль і цукор, борошно, соняшникову олію (3 ст.л) і наливаємо окріп. Вимішуємо до однорідності. Охолоджуємо.
  4. Додаємо жовтки, дріжджі і воду кімнатної температури. Перемішуємо.
  5. Просіваємо борошно і частинами додаємо в тісто.
  6. Порада: більше ніж 630 г борошна додавати не варто, щоб не забити його. Тісто буде в’язким.
  7. Накриваємо плівкою і ставимо тісто на 1 годину в холодильник.
  8. Стіл і руки змащуємо олією.
  9. Формуємо пиріжки, викладаємо начинку і добре защипуємо краї. Має вийти близько 16 пиріжків.
  10. Розігріваємо олію і обсмажуємо на невеликому вогні по кілька хвилин з кожного боку.
  11. Коли ви будете формувати пиріжки, тісто буде трохи розтікатися, але ви добре змащуйте руки олією, швидко їх формуйте і обсмажуйте.
  12. За рахунок того, що тісто трохи розтікається, пиріжки виходять м’якими всередині і хрусткими зовні.Домашні пиріжки з картоплею! Смачне тісто: виходять м'які і пишні пиріжки

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: