Домашнє печиво “Шишки” без випічки, легко готувати
від Denzhyttya
1 Лютого, 2024
Хочу поділитися приготуванням дуже красивого десерту. Готуються “Шишки” без випічки, виходять оригінальні, красиві.
Таке печиво полюбляють і дітки і дорослі!
Інгредієнти:
Вихід ~ 12 шт
- Пісочне печиво 300 г,
- Шоколадні кукурудзяні пластівці 150 г,
- Молоко 200 мл,
- Вершкове масло 100 г,
- Волоські горіхи 100 г,
- Цукор 2 ст. л.,
- Какао 3 ст. л.,
- Борошно 1 ст. л.,
- Цукрова пудра для посипання
Приготування:
- Для приготування підійде будь-яке пісочне печиво.
- Поламати печиво на шматочки і подрібнити блендері в крихту.
- Подрібнити волоські горіхи.
- Висипати горіхи в крихту і перемішати.
- У сотейник додаю цукор, висипаю борошно і какао. Какао просіюю через сито, щоб не було грудочок! Перемішую сухі інгредієнти вінчиком.
- Виливаю молоко і знову перемішую.
- Ставлю сотейник нагріватися. На середню температуру і доводжу суміш до закипання.
- Після закипання зменшую температуру і варю суміш ще 1 хв, щоб борошно заварилася. Додаю вершкове масло.
- Перемішую.
- Виливаю гарячу суміш в крихту добре перемішую.
- Добре перемішати і прибрати суміш в холодильник приблизно на годину.
- Відокремлюю від охолодженої суміші невеликі шматочки.
- Формую з них конуси.
- Для формування лусочок можна використовувати будь-які шоколадні пластівці ( сухий сніданок ).
- Акуратно встромляють по одній штучці по колу, формую лусочки.
- Спочатку це займає якийсь час. Але якщо пристосуватися, то шишки можна формувати дуже швидко.
- Готові шишки поставити в холодильник, щоб вони застигли.
- Перед подачею на стіл шишки красиво присипати цукровою пудрою
- Зберігати десерт треба в холодильнику, тому що при кімнатній температурі масло буде підтавати. Краще виймати шишки з холодильника перед подачею на стіл.
Позначки