Домашній пиріг з м’ясом: смак просто казка
від Denzhyttya
16 Жовтня, 2021
Пропонуємо приготувати незвичайний пиріг. Він буде мати прекрасний смак, соковитість і аромат. І ще він дуже ситний. Начинка м’ясна, сирна і картопляна сама по собі калорійна. Тому навіть одного шматка досить, щоб голод пройшов.
Інгредієнти:
- Вода – чотири ст. л
- 30 гр. – дріжджі (сирі) або 10 гр. (сухі)
- 0, 2 літра – кефіру
- 0, 1 літра олії
- Одну столову ложку цукру
- Одну чайну ложку солі
- Пшеничного борошна – близько 3 склянок (або 360 гр.)
Щоб зробити начинку:
- 0, 4 кілограми фаршу
- Дві картоплини (або 0, 3 кг)
- Одну цибулину
- Сіль – одна ч. ложка
- Перця (чорного) – за смаком
- Сиру (твердого) – не більше 80 гр
Приготування:
- Треба налити в посуд воду (теплу). Покладіть дріжджі з цукром, розмішайте. Залиште в теплому місці на 10 або 15 хв.
- У каструлю з товстим дном треба налити кефір і олію. На плиті нагрійте (30 – 40 град). Перелийте потім в миску, додайте цукру, солі і дріжджів. Перемішайте і, всипаючи поступово борошно (вже просіяного), замісіть тісто.
- Закрийте рушником тісто і поставте в тепле місце, тримайте від 40 до 50 хв. За об’ємом тіста стане більше в два або три рази.
- Цибулю для начинки дрібненько поріжте. Дві сирі картоплині наріжте на невеликі шматочки.
- Покладіть в мисочку весь фарш, картоплю. Додайте цибульки, солі і ще перцю. Перемішайте добре.
- На столі тісто розділіть на 2 частини. Одну треба розкачати в коло.
- Помістіть його на дно деко, яке застелене папером для випічки. У серединці треба зробити розрізи (симетричні) – вісім штук.
- Викладіть начинку, залишивши вільними краї тіста і його центр. Зверху слід посипати сиром (протертим).
- Піднімайте краї кола і закріпіть їх трикутниками, починаючи від надрізів. Пиріжок повинен вийти як вінок, з відкритим центром.
- Збийте яйце. Ним треба промазати тісто. Також зробіть 2-й пиріжок. Дайте їм відпочити. Потім помістіть в духову шафу з температурою 180 град. і випікайте від 30 до 40 хв.
Якщо зовні тісто зарум’янилося, а начинка ще сирувата, то закрийте фольгою і дайте ще трохи часу, щоб була повна готовність.
Смачного!
Джерело:
shkola-zhyttia.com.ua