Домашній торт “Наполеон” по-новому, йому немає рівних: листкові тонкі коржі і ніжний заварний крем, що може бути смачніше
від Denzhyttya
3 Березня, 2023
Спробувала приготувати Наполеон із двома видами коржів і всім так сподобалося, що тепер просять його готувати частіше!
Наполеон – це той торт, який люблять багато хто, але в основному всі намагаються готувати його за класичним рецептом! У приготуванні немає нічого складного, не потрібно особливого вміння та навичок, торт виходить навіть у новачка з першого разу!
Сьогодні пропоную відійти від стандартів і зробити Наполеон “Зебру” із листкових тонких коржів та смачного повітряного крему зі смаком морозива.
Інгредієнти:
Біле тісто:
- борошно пшеничне – 250 грам;
- вершкове масло заморожене – 150 грам.
Шоколадне тісто:
- борошно – 200 грам;
- какао-порошок – 30 грам;
- вершкове масло заморожене – 150 грам.
Для замісу тіста (ділити на два види тіста):
- яйце – 1 штука;
- оцет 9% – 15 мл;
- крижана вода – 200 мілілітрів.
Крем:
- молоко – 400 мілілітрів;
- яйце – 2 штуки;
- цукор – 220 грам;
- ванільний цукор – 15 грам;
- крохмаль кукурудзяний – 40 грам;
- вершкове масло – 100 грам;
- вершки 33% – 200 мілілітрів.
Приготування:
- Одне холодне яйце, оцет та крижану воду змішуємо до однорідності, ділимо на 2 рівні частини. Поки забираємо в холодильник.
- Готуємо класичне тісто біле. Натираємо прямо на борошно заморожене масло, періодично змішуючи. Доливаємо половину яєчної суміші та швидко, не вимішуючи тісто, збираємо всі крихти.
- Розділимо тісто на 7 рівних частин, зрізами обмокуємо в муку, кладемо шматочки на тарілку, накриваємо і прибираємо в холодильник.
- Для шоколадного тіста робимо все те ж, тільки борошно змішуємо з какао-порошком. Розділимо на 7 частин та в холодильник. Залишаємо тісто в холоді на 1 годину
- Поки приготуємо крем. У миску розбиваємо яйця, додамо цукор, ванільний цукор і все змішаємо. Додамо крохмаль, знову розмішаємо. Доливаємо гаряче молоко.
- Заварний крем постійно помішуючи доводимо до загустіння, цей процес швидкий тому не складе труднощів. Крем перекладаємо в миску, як тільки трохи охолоне, додаємо масло. Потім охолоджуємо в холодильнику, щільно накриваючи плівкою.
- Коржі дістаємо по одному з холодильника, тонко розкачуємо та розколюємо вилкою. Врахуйте, що тісто після випікання зменшується в діаметрі на 1,5-2 см.
- Випікаємо кожен корж 7-10 хвилин при температурі 200-210 градусів. Вирізаємо рівні круги, а обрізки залишаємо для крихти.
- Охолоджений заварний крем збиваємо міксером. Також міксером збиваємо склянку жирних вершків і змішуємо порціями. Виходить ніжний повітряний крем зі смаком Пломбіру.
- Змащуємо остиглі коржі по черзі, на кожен корж йде приблизно по 2 ст. л. Діаметр коржів вийшов 18 см.
- Обрізки подрібнюємо і посипаємо торт Наполеон зверху після змащування кремом.
- Торт повинен постояти приблизно ніч у холодильнику, щоб шари просочилися і все готове! Хоча, можна їсти торт відразу. Не сухий торт виходить в міру солодкий і дуже смачний. Готуйте із задоволенням!
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!
Джерело:
plyashka.com