Домашній торт з незабутнім смаком. Старий, перевірений рецепт

Сьогодні будемо готувати смачний домашній сметанник. Рецепт старий, перевірений часом, займає почесне місце в маминій кулінарній книзі.

Інгредієнти:

  • масло вершкове, 100 г
  • згущене молоко, 1 банка
  • яйця, 2 шт
  • сіль, чверть ч.л
  • сода, 1 ч.л
  • какао, 1.5 ст.л
  • борошно, 140 г

крем:

  • сметана, 600 г
  • пудра цукрова, 2 ст.л
  • загущувач для сметани, 1 пачка

глазур:

  • шоколад, 100 г
  • молоко, 40 мл

просочення:

  • вода, 80 мл
  • згущене молоко, 80 мл.

Приготування:

  1. Розм’якшене  вершкове масло  змішуємо з яйцями і сіллю, збиваємо.
  2. Частинами вводимо згущенку і знову збиваємо.
  3. Всипаємо соду,гашену оцтом.
  4. Борошно просіваємо і змішуємо з основою.
  5. Ділимо тісто на 2 частини і одну змішуємо з какао.
  6. Форму для запікання накриваємо пергаментом і виливаємо тісто.
  7. Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо обидва коржа по 15 – 20 хвилин, перевіряємо  готовність.
  8. Сметану збиваємо з пудрою до пишної маси, додаємо загущувач.
  9. Для просочення змішуємо окріп зі згущеним молоком, перемішуємо.
  10. Для глазурі розтопимо шматки шоколаду в молоці, змішуємо до однорідності.
  11. Кожен корж ріжемо на 2 частини і формуємо торт, просочуючи коржі просоченням, змащуючи їх кремом.
  12. Поливаємо глазур’ю і ставимо в холодильник на кілька годин.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: