Домашня моцарела

Молодий сир з щільною консистенцією і неповторним вершковим смаком – ось як характеризують італійську моцарелу. На її батьківщині прийнято вживати одноденний сир: він вважається найсмачнішим. Але у нас рідко коли можна купити продукт такої свіжості в магазині. Тому раджу зберегти цей рецепт в закладках.

Складається продукт з двох основних інгредієнтів: молока і сичужного ферменту. Молоко обов’язково має бути домашнім. З магазинним пастеризованим нічого не вийде. Що стосується сичужного ферменту, його буває проблематично дістати. В такому випадку просто купите в аптеці фермент ацидин-пепсин і розведіть у воді дві перемелені таблетки. А зберігати маленькі білі кульки потрібно в розсолі, Так як без рідини термін придатності будь-якого молодого сиру невеликий.

Інгредієнти:

  • Лимонна кислота 1,5 ч. л.
  • вода 150 мл
  • сичужний фермент 0,25 ч. л.
  • молоко 4 л

Приготування:

  1. Домашнє молоко влийте в каструлю, додайте лимонну кислоту, розведену в 100 мл холодної кип’яченої води. Потім підігрійте його до 32 градусів і зніміть з вогню.молоко з лимонною кислотою
  2. Сичужний фермент розведіть в 50 мл нехлорованої води і влийте в молоко. Перемішайте, дайте постояти 5-10 хвилин під закритою кришкою.молоко в каструлі
  3. Згусток, що утворився молодого сиру прямо в каструлі наріжте на маленькі кубики, перемішайте і нагрійте до 43 градусів.молодий сир
  4. За допомогою шумівки перемістіть сир в друшляк, поставлений в миску. Злегка притисніть його, щоб вся сироватка стекла. Рідину вилийте назад в каструлю і нагрівайте до 85 градусів. Потім поверніть в неї сир на 5-10 секунд ..домашній сир
  5. Одягніть рукавички. Відірвіть шматочок сиру і добре розтягніть, потім складіть. Повторюйте до тих пір поки сир не стане гладким. Час від часу занурюйте його на кілька секунд в гарячу сироватку, щоб працювати з еластичною  сировиною.як готувати моцарелу
  6. Проробіть таку процедуру з кожним шматочком і скачайте їх в кульки будь-якої величини. Можна працювати відразу з усією сирною масою й укласти сир у вигляді косички. Для отримання більш солоного сиру, складіть кульки в банку і залийте розсолом (на 1 л рідини 1 ст. л. солі).моцарелла з домашнього молока

Моцарелла зберігається в холодильнику тиждень, також її можна заморозити, тоді термін придатності триватиме до місяця. М’який вершковий сир додасть відмінний смак піци або ранковому тосту, він незамінний для приготування апетитного салату капрезе. Експериментуйте на кухні і друзям радьте спробувати!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: