Домашнє печиво «Особливе»: випікається за 10 хвилин
Сьогодні хочу поділиться рецептом домашнього печива «Особливе». Випікається таке печиво рівно 10 хвилин. Рецепт знайшла в кулінарному журналі, коли приготувала відразу зрозуміла, назва дійсно відповідає даному печиву. Рекомендую готувати відразу 2 порції, щоб вистачило всім
Інгредієнти:
- Борошно – 220 г
- Розпушувач – 10 г (1,5 ч.л.)
- Молоко – 6 ст.л.
- Вершкове масло – 80 г
- Цукор – 2 ст.л.
- Сіль – 1/3 ч.л.
- Волоські горіхи – 50-80 г
- Родзинки – 50-80 г
Приготування:
Для початку розтопити 80 грам вершкового масла.
У миску просіємо 220 грам борошна, додамо до борошна розпушувач, я додаю 10 грам, додаємо 2 ст.л. цукру, 1/3 ч.л. солі і перемішуємо. Тепер вливаємо розтоплене масло і додаємо 6 ст.л. молока. Замішуємо тісто.
Якщо раптом тісто буде погано збиратися в кого, додайте ще молока. Мені більше не треба було. Тісто прибираємо в холодильник на 1 годину, або на хвилин 15 в морозильну камеру.
За цей час приготуємо начинку. ІРодзинки 50 грам заллємо гарячою водою, дамо йому набрякнути, промиємо і обсушимо, волоські горіхи 50 грам порубати ножем.
Тісто дістаємо і розкачуємо прямокутник, так як тісто треба розкачати тонко, я кладу його на харчову плівку складену в 2 шари, так тісто без проблем розкачується до товщини 2-3 мм.
На одну половину пласта кладемо начинку родзинки і горіхи, закриваємо другою половиною, накриваємо плівкою і розкачуємо в прямокутник практично такий же як і був спочатку.
Тепер розрізаємо на квадратики. Кладемо на деко застелене папером для випічки і випікаємо в духовці при 180 градусах рівно 10 хвилин.
Тут головне не перетримати, щоб печиво залишилося м’яким.
Як бачите інгредієнти самі звичайні, а на смак печиво виходить особливим.
До речі в якості начинки можна взяти все що є, насіння, цукати, насіння льону, курага, чорнослив, мак.