Домашнє желе з червоної смородини
від Denzhyttya
15 Серпня, 2021
Сьогодні будемо готувати домашнє желе з червоної смородини на зиму.
На весь процес від сили йде 20 хвилин. Ягоди очистіть від гілочок .Ягоди збийте у блендері разом з цукром, а потім відваріть. Якщо спеціальної техніки немає, підійде і звичайна ложка. Тільки помішувати доведеться хвилин 10, щоб смородина пустила сік.
Інгредієнти:
- Червона смородина 1 кг
- цукор 1 кг
Приготування:
- Смородину добре промийте і дайте воді стекти. Потім засипте цукром і збийте занурювальним блендером .
- Перелийте ягідне пюре у велику каструлю (при варінні маса збільшується в об’ємі) і поставте на максимально сильний вогонь.
- Доведіть пюре до кипіння, постійно інтенсивно помішуючи. Потім варіть ще 8-10 хвилин на такому ж вогні, продовжуючи помішувати, щоб варення не википіло.
- Процідіть варення через сито, добре віджавши макуху, саме в ній знаходиться пектин, який допоможе желе захолонути. Саму макуху можна використовувати для варіння компоту.
- Розлийте масу по стерильним банкам і залиште на добу без кришок. Желе має покритися щільною захисною плівкою. Потім закрийте кришками і приберіть в холодильник або комору.
Ягідне желе прекрасно зберігається при кімнатній температурі. Новоутворена плівка захистить джем від цвілі і прокисання. Ароматне желе зі смородини можна їсти ложкою, намазувати на булку і навіть використовувати для просочення коржів.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya