Домашнє желе з червоної смородини

Сьогодні будемо   готувати домашнє желе з червоної смородини на зиму.

На весь процес від сили йде 20 хвилин. Ягоди очистіть  від гілочок  .Ягоди  збийте у блендері разом з цукром, а потім відваріть. Якщо спеціальної техніки немає, підійде і звичайна ложка. Тільки помішувати доведеться хвилин 10, щоб смородина пустила сік.

Інгредієнти:

  • Червона смородина 1 кг
  • цукор 1 кг

Приготування:

  1. Смородину  добре промийте і дайте воді стекти. Потім засипте цукром і збийте занурювальним блендером .порічкове желе
  2. Перелийте ягідне пюре у велику каструлю (при варінні маса збільшується в об’ємі) і поставте на максимально сильний вогонь.порічкове желе рецепт
  3. Доведіть пюре до кипіння, постійно інтенсивно помішуючи. Потім варіть ще 8-10 хвилин на такому ж вогні, продовжуючи помішувати, щоб варення не википіло.смородинове варення
  4. Процідіть варення через сито, добре віджавши макуху, саме в ній знаходиться пектин, який допоможе желе захолонути. Саму макуху можна використовувати для варіння компоту.смородинове варення рецепт
  5. Розлийте масу по стерильним банкам і залиште на добу без кришок. Желе має покритися щільною захисною плівкою. Потім закрийте кришками і приберіть в холодильник або комору.

Ягідне желе прекрасно зберігається при кімнатній температурі. Новоутворена плівка захистить джем від цвілі і прокисання. Ароматне желе зі смородини можна їсти ложкою, намазувати на булку і навіть використовувати для просочення коржів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: