Дуже ніжний салат
від Denzhyttya
14 Грудня, 2021
Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом дуже смачного салату, який готую вже багато років і не набридає. Багато моїх друзів полюбили цей салат і готують його на свята.
Виходить він дуже повітряним ніжним та смачним!
Інгредієнти:
- Печінка свиняча – 0,5 кг
- Гриби – 0,5 кг (шампіньйони або гливи)
- Морква – 1 шт (велика)
- Сир – 100 г
- Яйця – 4 шт.
- Майонез за смаком
Приготування:
- Насамперед відварюємо до готовності моркву та яйця.
Відварюємо печінку до готовності, у мене свиняча, я варю приблизно 30-40 хвилин після закипання.
Гриби дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковороді з олією до готовності, 10-15 хвилин. За смаком солимо.
Печінку, моркву, яйця та твердий сир натираємо у різні тарілки на дрібній терці. Саме на ДРІБНІЙ, це ПЕРШИЙ з моїх секретів смачного салату. Гриби перекладаємо в тарілку та охолоджуємо. - А тепер можна збирати салат.
- Першим шаром викладаємо на плоску тарілку печінку, залишаємо трохи для прикраси.
- Ну а ДРУГИЙ секрет смачного повітряного салату, це те, що майонез потрібно не накладати ложкою і розмазувати, а рбити тоненьку сіточку. Це дуже важливо, салат тоді вийде пишним та повітряним! Робимо на печінці майонезну сітку.
- Наступним шаром викладаємо обсмажені гриби.
- Поливаємо зверху майонезом.
- Далі викладаємо натерту моркву. Намагаємося не притискати, а акуратно розподіляємо вилкою.
- Зверху невелика майонезна сіточка.
- Наступним шаром викладаємо натерті яйця.
- Робимо майонезну сіточку зверху та з боків салату.
- Далі викладаємо сир, обкладаючи з усіх боків.
- У центрі салату робимо невелику майонезну сіточку і викладаємо печінку, яка залишилася.
Ну ось і все, салат готовий! Це дуже смачно! Приготуйте та спробуйте! Не всі навіть здогадуються, що салат із печінкою.
Бажано, щоб салат трохи настоявся, тоді він буде ще смачнішим. Я часто готую ввечері, а наступного дня він особливо смачний!
Джерело:
zhyttia.com.ua