Дуже смачна ковбаса з рубленого м’яса

Вранці я часто їм бутерброди, буває що часу на щось інше просто не залишається. А з чим ми звикли їх робити? Правильно, з ковбасою. Якщо ви хоч раз читали склад магазинної продукції, розумієте, чому я вирішила від неї відмовитися. Замість цього запікаю свинину чи яловичину, а іноді готую дещо цікавіше. Найбільше моїм домочадцям подобається ковбаса з рубленого м’яса.

Готувати її можна з різними начинками: мариновані огірки, гриби, відварна морква. Також ви можете по-різному комбінувати види м’яса, З яких буде складатися ваша домашня ковбаса. Закуска настільки універсальна, що підходить як для гамбургерів, так і в якості добавки до макаронів.

Інгредієнти:

  • Цибуля 2 шт.
  • куряче філе 300 г.
  • Свинина 350 г
  • Лавровий лист 5 штук.
  • Чорний перець (горошком) 7-10 шт.
  • Мариновані огірки 5-6 шт.
  • часник 4 зуб.
  • паприка 1,5 ч. Л.
  • м’ясний бульон 350 мл
  • желатин листової 10 г
  • сіль за смаком
  • чорний перець (мелений) за смаком

Приготування:

  1. Помийте куряче філе , поріжте на шматки і відправте  в глибоку каструлю. Наріжте свинину невеликими шматочками і відправте до курки.
  2. Покладіть в каструлю цілі очищені цибулини, додайте лавровий лист, перець горошком і сіль і залийте окропом так, щоб повністю покрити продукти. Поставте на вогонь і варіть до готовності. Після закипання зніміть піну.
  3. Злийте бульйон через друшляк в миску і відокремте 300-350 мл. Замочіть желатин в воді, потім відіжміть і перекладіть в відокремлений бульйон і розпустіть в мікрохвильовці.
  4. Наріжте все м’ясо середніми шматочками, всипте паприку, мелений перець, сіль, видавіть часник і перемішайте. Влийте трохи більше половини бульйону з желатином.
  5. Застеліть круглу високу форму (відмінно підійде жерстяна банка від ананасів) пакетом для запікання, зав’язаним внизу. Викладіть на дно невелику кількість м’яса і добре утрамбуйте.
  6. Вертикально розмістіть в банку 4 огірка і заповніть ємність м’ясом до країв так, щоб воно розподілилося навколо огірків. Закрийте пакетом і приберіть в холодильник на 6 годин.

Домашня рубана ковбаса готова! Залишилося тільки вийняти її з форми, нарізати і пробувати. Ковбаска виходить настільки смачною, пальчики оближеш. А як оригінально вона виглядає в розрізі. Так і проситься на святковий стіл. Не втрачайте час, готуйте!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: