Дуже смачна панна-котта з вишнею
Панна-котта – це десерт, який прийшов до нас з Італії. У нас в країні, в мережі ресторанів, він користується великою популярністю серед відвідувачів. Але не всі знають, що цей дивовижний десерт легко приготувати в домашніх умовах.
Необхідні компоненти:
- Морожена вишня – 150 грам
- Вершки (33% жирності) – 200 грам
- Молоко – 100 грам
- Цукор – 100 грам
- Желатин – 25 грам
- Вода – 150 грам
Разморозьте вишню природним шляхом. Розчиняємо желатин в 50 грамах води. Даємо постояти 10 хвилин.
У каструлю наливаємо молоко, вершки і ставимо на плиту. Нагріваємо до гарячого стану. Не давайте їм закипіти. Потім додаємо цукор і постійно помішуємо, до повного його розчинення. Влийте половину желатину. Решту ми використовуємо для ягідного шару.
Знімаємо з вогню і даємо суміші повністю охолонути. Розлийте по формах і покладіть в кожну з них, по кілька вишеньок. Перекладіть форми в холодильник, щоб маса загусла.
Беремо ще одну каструлю, кладемо інші ягоди, заливаємо водою, що залишилася і ставимо на невеликий вогонь. Коли вода з ягодами закипить, влийте другу частину желатину, добре перемішайте і поставте охолоджуватися.
Дістаємо з холодильника формочки з молочним шаром і зверху вливаємо вишневий шар. Повертаємо все в холодильник для застигання другого шару.
Ваш чудовий десерт готовий!