Дуже смачні кабачки на зиму: готую багато, з’їдаються завжди на ура
28 Червня, 2022
Такі кабачки ніколи надовго не застоюються, скільки не приготуй! Вдалий та перевірений рецепт заготівлі на зиму!
На смак закуска просто приголомшлива! Яскрава, з легкою приємною гостринкою. Хто таку закачує, повністю підтвердить мої слова! Якщо ще не куштували, обов’язково закатайте хоча б пару баночок для проби.
Нам знадобиться на 3 баночки об’ємом 0,64 л.:
- Кабачки – 1 кг.
- Помідори – 500 г.
- Солодкий перець – 500 г.
- Часник – 40 г.
- Гострий перець чилі – 1 шт.
- Соняшникова олія – 100 мл.
- Цукор – 2 ст.л.
- Сіль – 1 ст.л.
- Оцет 9% – 30 мл.
Приготування:
- Помідори пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо блендером і відразу переливаємо в каструлю для варіння.
- Болгарський перець, часник та гострий перець також перебиваємо в кашу будь-яким зручним способом, а потім переливаємо до помідорної маси.
- Вливаємо олію, всипаємо цукор, сіль і доводимо до кипіння і варимо з моменту закипання рівно 30 хвилин.
- Через півгодини додаємо в каструлю нарізані кубиком кабачки, знову доводимо до кипіння і проварюємо ще 10 хвилин.
- За 2-3 хвилини до готовності вливаємо оцет і добре мішпємо.
- Розливаємо кабачки по стерилізованим банкам, щільно закручуємо кришками, ставимо дном вгору, укутуємо в ковдру, даємо повністю охолонути і, потім, прибираємо на зберігання.
- Зберігаємо в темному місці за кімнатної температури. Я такі баночки зберігаю на кухні, у звичайній шафі.
Джерело:
zhyttia.com.ua