Дуже смачний і ніжний пиріг із заварним кремом. Готується просто і легко
Сьогодні я хочу запропонувати Вам приготувати пиріг з заварним кремом. Дуже смачний, ніжний і ароматний пиріг, який просто і легко готується.
Я приготую пиріг з апельсиновим соком, але сік можна брати будь-який – мандариновий, лимонний, вишневий, полуничний, на ваш смак. Від того, який сік ви виберете, буде залежати і колір пирога.
Заварний крем , який готується на основі соку, за бажанням крем можна приготувати на молоці, або на сметані, або на йогурті.
Інгредієнти:
Тісто
- 3 яйця
- 140 грам (7 ст. ложок без верху) цукру
- 10 грам (2 ч. ложки) ванільного цукру
- дрібка солі
- 70 грам соняшникової олії
- 70 грам апельсинового соку
- 200 грам (10 ст. ложок без верху) пшеничного борошна
- 10 грам (2 ч. ложки) розпушувача для тіста
Крем
- 250 гр апельсинового соку
- 90 грам (4,5 ст. ложки без верху) цукру
- 2 яйця
- 40 грам (2 ст. ложки) кукурудзяного крохмалю
- 30 грам вершкового масла
Інгредієнти розраховані на пиріг діаметром 19 см, заввишки 6 см, вагою 1100 грам.
Приготування:
Для приготування нам знадобиться 320 грамів апельсинового соку.
Щоб видавити дану кількість соку, мені знадобилося 3 апельсина.
Сік видавлюємо і проціджуємо через сито.
Далі тісто готується дуже швидко, тому не забудьте попередньо включити духовку нагріватися до 180 градусів.
До 200 грамам пшеничного борошна відразу додаємо 10 грамів розпушувача для тіста і перемішуємо.
У миску вливаємо 3 яйця, додаємо дрібку солі, 140 грамів цукру, 10 грамів ванільного цукру. Ванільний цукор можна додавати за смаком.
Перемішуємо до однорідного стану, цукор повинен повністю розчинитися. Вливаємо 70 грамів соняшникової олії і 70 грамів апельсинового соку.
Перемішуємо до однорідного стану.
Просіваючи в два етапи, додаємо борошно з розпушувачем для тіста.
Перемішуємо на невеликих оборотах міксера до однорідно стану. Довго перемішувати не треба.
Я випікаю в роз’ємній формі діаметром 18 см.
Дно форми закриваю пергаментним папером, боки форми нічим змащувати і закривати не треба.
Виливаємо тісто в форму і рівномірно розрівнюємо.
Прибираємо випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин. У мене пиріг випікався 48 хвилин.
Готовність пирога перевіряємо дерев’яною паличкою. Проколюємо, якщо поличка виходить сухою, без залишків мокрого тіста, значить пиріг готовий.
Даємо пирогу охолонути у формі хвилин 15-20 і звільняємо від форми.
Перекладаємо на решітку верхньою стороною вниз і знімаємо пергаментний папір.
Залишаємо пиріг остигати до кімнатної температури.
Поки пиріг випікається можна приготувати крем.
В каструлю вливаємо 2 яйця, висипаємо 90 грамів цукру, 40 грамів кукурудзяного крохмалю. Кукурудзяний крохмаль можна замінити пшеничним борошном.
Перемішуємо віночком до однорідно стану.
Вливаємо 250 грамів апельсинового соку. Перемішуємо до однорідно стану і ставимо варитися на плиту.
Варимо на середньому вогні постійно помішуючи лопаткою.
Коли маса починає згущуватися міняємо лопатку на віночок, робимо вогонь мінімальним і постійно перемішуючи доводимо масу до закипання.
Коли маса стане густа, як пудинг, знімаємо її з вогню.
Відразу в заварну основу додаємо 30 грамів вершкового масла і перемішуємо до однорідно стану.
Щоб заварний крем швидше охолов, я перекладаю його в іншу миску.
Накриваємо заварний крем харчовою плівкою в контакт і залишаємо остигати до кімнатної температури.
У остиглого пирога зрізаємо верхівку.
Верхівку подрібнюємо в крихту. Цією крихтою ми обсиплемо бік пирога.
Остиглий заварний крем треба добре збити міксером.
На максимальних обертах міксера збиваємо заварний крем до однорідного, м’якого стану.
Обмащуємо бік пирога кремом.
Якщо ви любите вологі пироги, то зараз пиріг можна просочити. Я не просочую, мені даний пиріг подобається без просочення.
Весь крем, що залишився викладаємо зверху і розрівнюємо.
Бік пирога обсипаємо раніше приготованою крихтою.
Зверху я зробила візерунок виделкою.
Також пиріг дуже смачний і на наступний день. Мені після холодильника пиріг подобається ще більше. Зберігати в холодильнику пиріг треба в закритому контейнері.