Дуже смачний морквяний торт зі спеціями, горіхами й сухофруктами

  • Є головні принципи в приготуванні цього торта: морква чудово гармоніює зі спеціями, горіхами й сухофруктами, а отже скупитися на них не потрібно.

Є головні принципи в приготуванні цього торта: морква чудово гармоніює зі спеціями, цедрою апельсина, горіхами й сухофруктами, а отже і скупитися на них не потрібно. Із морквою випікається дуже вологий насичений бісквіт, а вже використовувати з ним крем або їсти як самостійний морквяний кекс — вирішувати вам.

Інгредієнти (на форму 20-22 см в діаметрі):

  • борошно — 185 г
  • морква свіжа — 300 г
  • цукор — 170 г
  • яйця — 2 шт.
  • соняшникова олія без запаху — 100 мл
  • волоські горіхи — 100 г
  • родзинки — 50 г
  • кокосова стружка — 40 г
  • мускатний горіх — 0,5 ст. л.
  • кориця — 0,5 ст. л.
  • сіль — щіпка
  • розпушувач — 2 ч. л.
  • сода — 1 ч. л.

крем:

  • вершковий сир — 260 г
  • вершкове масло — 80 г
  • цукрова пудра — 60 г

Приготування морквяного торта:

Свіжу моркву подрібнити блендером, але не в пюре, а до розміру гречаного зерна. Якщо немає блендера, натріть на тертці.

У великій чаші перемішайте моркву, цукор, яйця, рослинну олію, додайте не дуже дрібно рубані волоські горіхи, родзинки, кокосову стружку.

В окремій чаші перемішайте борошно, соду, мускатний горіх, корицю, сіль і розпушувач.

Змішайте обидві маси до однорідного стану. Залежно від сезону і сорту ваша морква буде більш соковитою, або менш соковитою і тісто може вийти більш рідким або менш рідким. Це буде впливати тільки на тривалість випікання.

Роз’ємну форму діаметром 20-22 см змастіть вершковим маслом і присипте злегка борошном.

Форму заповніть на дві третини тістом. Випікайте бісквіт при температурі 170C до готовності, поки зубочистка не виходитиме сухою. (приблизно 40 хв).

Повністю остудіть бісквіт у формі, а потім виймайте.

Взагалі-то, у вас вже готовий дуже смачний морквяний кекс, але якщо ви хочете приготувати торт, тоді зробіть крем.

Для цього вершкове масло кімнатної температури збийте з цукровою пудрою до пишного стану, додайте вершковий сир і знову збийте до легкої кремоподібної текстури.

Залежно від вашого бажання, бісквіт можна розрізати навпіл і промазати кремом, а верх прикрасити шоколадом, можна нанести крем тільки поверх бісквіта.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: