Дуже смачний торт “Шоколадний каприз” без яєць і без молочних продуктів
від Denzhyttya
19 Квітня, 2021
М’який, що не вимагає просочення, в міру солодкий пісний шоколадний торт. Готується торт досить швидко і легко.
Торт прекрасно підійде, як для домашнього чаювання, так і для зустрічі гостей.
Інгредієнти:
- 160 грам – кокосове молоко
- 200 грам – вода
- 60 грам – соняшникова олія (7 ст. ложок)
- 160 грам – цукор (8 ст. Ложок)
- 200 грам – пшеничне борошно (10 ст. ложок)
- 40 грам – какао (4 ст. Ложки)
- 10 грам – розпушувач для тіста (2 ч. ложки)
- 1/2 ч. ложки – сіль
Крем
- 390 грам – кокосове молоко
- 150 грам – цукор (7,5 ст. ложок)
- 50 грам – кукурудзяний крохмаль (3 ст. ложки)
- 65 грам – чорний шоколад з вмістом какао 70%
- 250 грам – кокосові вершки
Якщо кукурудзяного крохмалю немає, його краще замінити пшеничним борошном.
Посипання
- 35 грам – чорний шоколад з вмістом какао 70%
Інгредієнти розраховані на торт розміром 19 х 15 см, висотою 7 см, вагою 1530 грам.
Приготування:
- У миску просіваємо 200 грам або 10 ст. ложок пшеничного борошна, 40 грам або 4 ст. ложки какао.
- Додаємо 160 грам або 8 ст. ложок цукру, 10 грам або 2 ч. ложки розпушувача для тіста, 1/2 ч. ложки солі. Перемішуємо.
- У суху суміш виливаємо 60 грам або 7 ст. ложок олії.
- Додаємо кокосове молоко розведене водою, в загальній масі треба, щоб вийшло 360 грам рідини.
- У мене ця рідина складається з 160 грам кокосового молока і 200 грам води. Перемішуємо до однорідного стану.
- Тісто виходить рідким, воно таке і має бути. Виливаємо тісто на деко застелене папером для випічки.
- Рівномірно розрівнюємо по всій поверхні. Розмір мого дека 39 на 32 см.
- Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці 12 – 15 хвилин.
- Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою, проколюємо, якщо вона виходить сухою, значить корж готовий, пересушувати його не треба.
- Відразу вирівнюємо, і обрізаємо корж з усіх боків по краю.
- Обрізки прибираємо, їх можна при бажанні подрібнити, і посипати ними боки і верх торта. Або просто з’їсти, вони смачні і самі по собі.
- Ділимо корж на 4 рівні частини, і даємо охолонути.
Приготуємо шоколадний крем на заварній основі.
Рецепт можна прочитати в статті – Шоколадний крем без яєць. Без молочних продуктів. Для тортів, тістечок
Шоколадний крем без яєць. Без молочних продуктів. Для тортів, тістечок
Збираємо шоколадний торт.
- Викладаємо перший корж на тарілку. Встановлюємо роз’ємну форму з ацетатною плівкою.
- Ділимо крем візуально на 4 частини. Викладаємо на нижній корж 1/4 частина крему.
- Рівномірно розрівнюємо. Посипаємо крем подрібненим чорним шоколадом з вмістом какао 70%.
- Накриваємо другим коржем. Злегка придавлюємо, покриваємо кремом.
- Посипаємо подрібненим шоколадом і таким чином продовжуємо формувати весь торт.
- Накриваємо третім коржем, покриваємо кремом, посипаємо подрібненим шоколадом.
- Накриваємо четвертим коржем, покриваємо кремом, крем розрівнюємо.
- Накриваємо торт харчовою плівкою, і прибираємо в холодильник мінімум на 5-6 години, я зазвичай прибираю на ніч.
- Готовий торт дістаємо з холодильника, і прикрашаємо за своїм бажанням.
- Я посипаю подрібненим шоколадом.
Смачного!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua