Дуже смачний торт “Шоколадний каприз” без яєць і без молочних продуктів

М’який, що не вимагає просочення, в міру солодкий пісний шоколадний торт. Готується торт досить швидко і легко.

Торт прекрасно підійде, як для домашнього чаювання, так і для зустрічі гостей.

Інгредієнти:

  • 160 грам – кокосове молоко
  • 200 грам – вода
  • 60 грам – соняшникова олія (7 ст. ложок)
  • 160 грам – цукор (8 ст. Ложок)
  • 200 грам – пшеничне борошно (10 ст. ложок)
  • 40 грам – какао (4 ст. Ложки)
  • 10 грам – розпушувач для тіста (2 ч. ложки)
  • 1/2 ч. ложки – сіль

Крем

  • 390 грам – кокосове молоко
  • 150 грам – цукор (7,5 ст. ложок)
  • 50 грам – кукурудзяний крохмаль (3 ст. ложки)
  • 65 грам – чорний шоколад з вмістом какао 70%
  • 250 грам – кокосові вершки

Якщо кукурудзяного крохмалю немає, його краще замінити пшеничним борошном.

Посипання

  • 35 грам – чорний шоколад з вмістом какао 70%

Інгредієнти розраховані на торт розміром 19 х 15 см, висотою 7 см, вагою 1530 грам.

Приготування:

  1. У миску просіваємо 200 грам або 10 ст. ложок пшеничного борошна, 40 грам або 4 ст. ложки какао.
  2. Додаємо 160 грам або 8 ст. ложок цукру, 10 грам або 2 ч. ложки розпушувача для тіста, 1/2 ч. ложки солі. Перемішуємо.
  3. У суху суміш виливаємо 60 грам або 7 ст. ложок олії.
  4. Додаємо кокосове молоко розведене водою, в загальній масі треба, щоб вийшло 360 грам рідини.
  5. У мене ця рідина складається з 160 грам кокосового молока і 200 грам води. Перемішуємо до однорідного стану.Дуже смачний торт "Шоколадний каприз" без яєць і без молочних продуктів
  6. Тісто виходить рідким, воно таке і має бути. Виливаємо тісто на деко застелене папером для випічки.
  7. Рівномірно розрівнюємо по всій поверхні. Розмір мого дека 39 на 32 см.Дуже смачний торт "Шоколадний каприз" без яєць і без молочних продуктів
  8. Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці 12 – 15 хвилин.
  9. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою, проколюємо, якщо вона виходить сухою, значить корж готовий, пересушувати його не треба.
  10. Відразу вирівнюємо, і обрізаємо корж з усіх боків по краю.
  11. Обрізки прибираємо, їх можна при бажанні подрібнити, і посипати ними боки і верх торта. Або просто з’їсти, вони смачні і самі по собі.
  12. Ділимо корж на 4 рівні частини, і даємо охолонути.Дуже смачний торт "Шоколадний каприз" без яєць і без молочних продуктів

Приготуємо шоколадний крем на заварній основі.

Рецепт можна прочитати в статті – Шоколадний крем без яєць. Без молочних продуктів. Для тортів, тістечок

Шоколадний крем без яєць. Без молочних продуктів. Для тортів, тістечок

Збираємо шоколадний торт.

  1. Викладаємо перший корж на тарілку. Встановлюємо роз’ємну форму з ацетатною плівкою.
  2. Ділимо крем візуально на 4 частини. Викладаємо на нижній корж 1/4 частина крему.Дуже смачний торт "Шоколадний каприз" без яєць і без молочних продуктів
  3. Рівномірно розрівнюємо. Посипаємо крем подрібненим чорним шоколадом з вмістом какао 70%.Дуже смачний торт "Шоколадний каприз" без яєць і без молочних продуктів
  4. Накриваємо другим коржем. Злегка придавлюємо, покриваємо кремом.
  5. Посипаємо подрібненим шоколадом і таким чином продовжуємо формувати весь торт.
  6. Накриваємо третім коржем, покриваємо кремом, посипаємо подрібненим шоколадом.
  7. Накриваємо четвертим коржем, покриваємо кремом, крем розрівнюємо.Дуже смачний торт "Шоколадний каприз" без яєць і без молочних продуктів
  8. Накриваємо торт харчовою плівкою, і прибираємо в холодильник мінімум на 5-6 години, я зазвичай прибираю на ніч.
  9. Готовий торт дістаємо з холодильника, і прикрашаємо за своїм бажанням.
  10. Я посипаю подрібненим шоколадом. Дуже смачний торт "Шоколадний каприз" без яєць і без молочних продуктів

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: