Дуже смачний маково-яблучний пиріг: хрустка основа з пісочного тіста та ароматна, соковита начинка, для мене це ідеальна випічка до чаю
від Denzhyttya
15 Січня, 2023
Хрустка основа з пісочного тіста та дуже ароматна, соковита маково-яблучна начинка – ідеальна випічка до чаю, яка сподобається “маколюбителям” таким як я.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 400 г
- Маргарин – 200 г, можна смалець 170 г
- Розпушувач – 10 г, щіп.солі
- Яйце – 1( у тісто 1 жовток, а білок у начинку
- Сметана – приб. 4-5 ст. л.
Начинка:
- Мак мелений – 350 – 400 г
- Цукор – 200 – 250 г,
- Ванільний цукор – 20 г( залежно, яке солодке любите)
- Манна крупа – 100 г
- Цедра 1 лимона
- Молоко – 400 мл, можна воду
- Збитий яєчний білок – який залишився
- Яблука – приб. 3 середнього розміру
- Персикове варення – приб. 100 г( можна не ставити ).
Форма 25 × 35 см
Приготування:
- До просіяного борошна додаємо сіль, розпушувач і маргарин. Перетираємо в крихту руками.
- Додаємо 1 жовток, сметану і замішуємо тісто. Тісто виходить еластичним і однорідним.
- Ставимо у холодильник поки приготуємо начинку. До меленого маку додаємо цукор, манну крупу, молоко і варимо до загустіння.
- Додаємо ванільний цукор і даємо охолонути. Яблука натираємо і вичавлюємо сік.
- До маку додаємо яблука, збитий білок і обережно перемішаємо.
- Підготуємо деко, мастимо маслом і обсипаємо борошном. Тісто ділимо на дві частини.
- Беремо одну частину і розкачуємо по розміру форми. Ставимо у форму і наколюємо виделкою. Викладуємо варення і макову начинку. І знову тісто, яке теж наколюємо. Випікаємо все разом.Випікаємо при 180 °С, приб. 30 – 35 хвилин.
- Даємо охолонути. Посипати цукровою пудрою або прикрашаємо за бажанням.
Джерело:
plyashka.com
Позначки