Сметанне печиво. Можна пекти хоч кожний день

Сметанне печиво шалено смачне і ніжне, його смак неодмінно сподобається всім господиням.

Інгредієнти:

  • Борошно – 150 грам
  • Сметана – 150 грам
  • Масло вершкове –100 грам
  • Розпушувач – одна чайна ложка
  • Жовток – 1 шт
  • Цукор – 80-100 грам

Приготування:

  1. Змішайте сметану з розм’якшеним маслом.
  2. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем, перемішайте і з’єднайте з сметанно-масляною масою.
  3. Перемішайте, викладіть на присипаний борошном стіл і продовжуйте замішувати руками.
  4. Помістіть тісто в пакет і відправте в холодильник на 40 хвилин.
  5. Розкачайте тісто завтовшки приблизно 0,8 см. Візьміть жовток, змішаний з невеликою кількістю води і ретельно змастіть тісто.
  6. Зверху рясно посипте цукром. Потім наріжте на невеликі прямокутники.
  7. Форму для випікання змастіть масло і викладіть на нього готове печиво. У розігрітій до 190 градусів духовці випікайте печиво близько 10 хвилин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: