Дуже смачний салат з буряка: ніколи не набридне

Дуже смачний салат з буряка, без майонезу, ніколи не приїдається. Легкий, простий і дуже хрусткий, готується він з найдоступніших інгредієнтів. Закуска з буряком і квашеною капустою актуальна завжди: і на день народження можна подати, і до шашлику, і їсти кожен день. Мало того, що такий салат ніколи не набридне, він ще допоможе стежити за фігурою і відновить травлення.

Інгредієнти:

  • один варений буряк
  • одна варена морква
  • одна головка ріпчастої цибулі
  • 100-200 грам квашеної капусти
  • зелена цибуля і кріп – за смаком
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком
  • рафінована соняшникова олія

Приготування:

  1. Буряк промиваємо і, не очищаючи від шкірки, відварюємо до готовності. Найкраще брати коренеплоди невеликого розміру, з яскравим забарвленням. Як варіант, можна запекти в духовці або в мікрохвильовій печі.
  2. Моркву теж промиваємо, варимо до готовності. Овочі охолоджуємо і очищаємо від шкірки.
  3. Натираємо на грубій терці буряк, перекладаємо в миску і вливаємо в нього 2-3 столові ложки рослинної олії, перемішуємо.
  4. Потім натираємо на великій тертці моркву, відправляємо її в миску з буряком.
  5. Одну невелику цибулину очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями. Розминаємо цибулю руками і відправляємо до овочів.
  6. По половині пучка зеленої цибулі і кропу промиваємо, дрібно січемо ножем, перекладаємо в миску. Все солимо і перчимо до смаку, перемішуємо.
  7. В кінці додаємо квашену капусту: промиту і добре віджату.
  8. Охолоджуємо дуже смачний салат з буряка в холодильнику, потім  подаємо на стіл.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: