Дивовижний пісочний пиріг з яблуками і заварним кремом
Сезон яблук в самому розпалі. Які дивовижні пироги можна приготувати з яблучною начинкою! Це і знаменита шарлотка, і норвезький яблучний пиріг. А сьогодні ми розповімо вам ще про один рецепт. Це пісочний пиріг з яблуками і заварним кремом.
Пісочний пиріг з яблуками і заварним кремом
Цей пиріг дуже незвичайний через поєднання інгредієнтів. Хрустке розсипчасте тісто чудово поєднується з ніжним заварним кремом і соковитою начинкою зі свіжих яблук. А вже як пахне цей чудовий десерт! Так і хочеться налити собі чашечку чаю і поласувати шматочком пирога.
Інгредієнти:
Для тесту:
- 250 г борошна
- 100 г цукрової пудри
- дрібка солі
- 5 г розпушувача
- 125 г вершкового масла
- 1 яйце
- 50 г сметани
Для заварного крему:
- 400 мл молока
- 1 яйце
- 75 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 20 г картопляного крохмалю
Для начинки:
- 500 г яблук
- 50 г цукру
- 20 г картопляного крохмалю
- 10 мл лимонного соку
Для посипання:
- цукрова пудра
Приготування:
- Для початку вам потрібно приготувати тісто. Борошно краще заздалегідь просіяти. До борошна додайте цукрову пудру, розпушувач і сіль. Перемішайте всі сухі інгредієнти.
- Потім додайте вершкове масло з холодильника і перетріть тісто в крихту. В отриману крихту додайте яйце, сметану і замішайте тісто. Занадто довго вимішувати не варто, головне його просто зібрати в грудочку. Від тіста відріжте невеликий шматочок – приблизно ⅓ від всієї маси.
- Тепер підготуйте форму для випічки. Її дно вистеліть пергаментним папером, змащеним вершковим маслом. З боків форму також змастіть маслом. Шматочок тіста, який побільше, викладіть на дно форми і сформуйте основу для пирога. Борти повинні бути висотою приблизно 5 см.
- Основу для пирога в формі для випічки накрийте харчовою плівкою . Маленькі шматочки тіста взамотайте в харчову плівку . Відправте в холодильник на одну годину.
Заварний крем
- Поки тісто знаходиться в холодильнику, можете приготувати заварний крем. До молока додайте цукор, яйце, ванільний цукор, картопляний крохмаль і все перемішайте віночком.
- Отриману масу відправте на плиту і варіть на середньому вогні, постійно помішуючи, до загусання. Потім зніміть крем з плити і почекайте , щоб він охолов до теплого стану. Для того щоб під час цього процесу зверху не з’явилася плівочка, помішуйте віночком.
- Тепер приступіть до начинки. З яблук зріжте шкірку, видаліть насіння і плодоніжки. Яблука наріжте на крупні шматочки, а потім на невеликі шматочки.
- До нарізаних яблук додайте лимонний сік, цукор і все перемішайте . Потім додайте половину картопляного крохмалю і все перемішайте.
- Картопляний крохмаль, що залишився , присипте дно основи для тіста. Потім викладіть начинку. Зверху на яблука викладіть заварний крем і розрівняйте його.
- Від тіста, яке залишилося, відщипніть невеликі шматочки і викладіть зверху на пиріг. Пісочний пиріг з яблуками відправте в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте приблизно 40-60 хвилин.
- Пиріг дістаньте з форми і залиште до повного охолодження. Після цього поставте його в холодильник приблизно на 2 години. Перед подачею присипте пиріг цукровою пудрою.
Докладний рецепт пісочного пирога з яблуками і заварним кремом дивіться на YouTube-каналі Наталії Пархоменко.
Яблучний пиріг виходить дуже смачним і ароматним. Тепер це моя улюблена випічка до чаю. Варто один раз його приготувати, і вся сім’я буде просити ще і ще. Смачного!