Естонська булочка з корицею

Незважаючи на час для підняття тіста, ця випічка готується дуже швидко. Раніше вона займала полиці магазинів і завжди мала попит, а тепер така булочка зустрічається рідко. Але ж її можна приготувати і самим і вийде вдвічі смачніше, оскільки приготовлено буде своїми руками.

Нам знадобиться на 4 порції:

  • Цукор – 75г
  • Молоко – 120 мл
  • Дріжджі сухі – 8г
  • Вершкове масло – 80 г
  • Борошно пшеничне – 300г
  • Сіль – 14 ч.л.
  • Яєчний жовток – 1 шт
  • Соняшникова олія – 3 мл.
  • Кориця мелена – 2 ч.л.

Приготування:

  1. У теплому молоці змішуємо дріжджі з цукром (5г) і залишаємо у теплому місці на 10-15 хвилин.
  2. Розтоплюємо вершкове масло (30г) і змішуємо його віночком із яєчним жовтком.
  3. Додаємо борошно, сіль та молоко з дріжджами. Перемішуємо та замішуємо тісто.
  4. Кладемо тісто в миску, змащену олією, залишаємо в теплому місці на 1.5 години.
  5. Поки тісто піднімається, приготуємо начинку. Для цього розтоплюємо вершкове масло і змішуємо його з цукром та корицею.
  6. Розкачуємо тісто завтовшки 1 сантиметр. Змащуємо 2/3 начинки.
  7. Згортаємо тісто в рулет. Кладемо швом вниз, трохи притискаємо, роблячи рулет більш плоским.
  8. Розрізаємо рулет вздовж, недорізаючи до кінця на 1-2 сантиметри. Переплітаємо дві половини між собою. Потім формуємо замкнене коло.
  9. Зверху змащуємо начинкою, що залишилася. Викладаємо на лист і відправляємо випікатися в розігріту духовку до 200 градусів на 20-25 хвилин.

Перед подачею випічку можна посипати цукровою пудрою. Приємно смаку!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: