Фарширований перець половинками з апетитною сирною скоринкою!

  • Таке блюдо дуже ефектно виглядає на святковому столі!
Фарширований перець половинками з апетитною сирною скоринкою!

Інгредієнти:

    • Перець солодкий – 6 (середніх) штук;
    • Фарш свинячо-яловичий (або курячо-свинячий) – 500 г;
    • Рис – 1/3 склянки;
    • Зелень (кріп, петрушка або базилік) – за смаком;
    • Помідори – 2 штуки;
    • Перець чорний мелений – 1/2 чайної ложки;
    • Сир твердий – 100 г;
    • Рослинне масло – 1/2 ложки;
    • Сметана – 6 столових ложок;
    • Сіль – за смаком.

Приготування:

    1. Варимо рис до готовності, потім відкидаємо на друшляк, промиваємо водою, остуджуємо.
    2. Готуємо фарш.
    3. З помідорів зрізаємо верхню частину і чайною ложкою акуратно виймаємо м’якоть.
    4. Нарізаємо м’якоть помідорів на дрібні шматочки. Перець очищаємо від насіння і перегородок, розрізаємо на 2 частини уздовж, обсушуємо паперовим рушником.
    5. Рубаємо дрібно зелень.
    6. Готуємо начинку для перцю: змішуємо фарш з рисом, м’якоттю помідорів і зеленню. Солимо, перчимо.
    7. Порожні помідори і половинки перцю солимо зсередини і змащуємо всередині і зовні рослинним маслом.
    8. У половинки перців кладемо начинку, зверху по 1 столовій ложці сметани, а потім посипаємо тертим сиром. Те ж саме проробляємо з помідорами, накриваємо їх зрізаними частинами (кришечкою).
    9. Запікаємо при 200 С до рум’яної сирної скоринки.

Приємного апетиту!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: