Форель в духовці по-італьянски

В Італії риба дуже часто фігурує в різних рецептах. Не дивно, адже в морській країні її люблять і охоче їдять в чималих кількостях.  Сьогодні всім любителям морепродуктів пропоную приготувати форель в духовці по-італійськи найлегшим рецептом.

Запечена в духовці форель – це моя слабкість. Тому таку святкову рибну  страву  з відмінним смаком і ароматом готую часто. Вона завжди приємно дивує гостей. Крім того, у такого обіду або вечері в будні є властивість перетворювати звичайний день в особливий. Спробуйте, і переконаєтеся в цьому самі!

Інгредієнти:

  • форель 1,4 кг
  • часник 2 шт.
  • помідори чері 20 шт.
  • оливкова олія 5 ст. л.
  • фенхель 1 ст. л.
  • білий перець 1 ч. Л.
  • зелень 1 пуч.
  • сіль 1 ч. Л.

Приготування:

  1. Очистіть форель від луски і нутрощів. Ретельно вимийте і висушіть.як приготувати форель
  2. Подрібніть в ступці насіння фенхелю, сіль, білий перець і 5 зубчиків часнику, залийте оливковою олією. Змастіть форму 2 ст. л. суміші.приправа для форелі
  3. Викладіть рибу шкірою вниз (при бажанні шкіру можна зняти). Зробіть надрізи гострим ножем по кількості порцій, потім змастіть форель часниково-масляною сумішшю. Посипте рибу рубаною зеленню. Розріжте головку часнику поперек навпіл і викладіть на форель.форель в духовці
  4. Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 10 хвилин. Змастіть рибу соком, підвищить температуру до 220 градусів і готуйте ще 10 хвилин.запечена форель

Мінімум інгредієнтів і зусиль, і святкову рибну страву  можна подавати до столу.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: