“Французька Мімоза” — салат, в якому все ідеально

Яскрава і неймовірно смачна закуска.

Інгредієнти:

  1. Консервована горбуша — 1 банка
  2. Яйця — 5 шт.
  3. Морква сира — 2 шт.
  4. Яблуко — 2 шт.
  5. Плавлений сир — 2 шт.
  6. Цибуля — 1 шт.
  7. Яблучний оцет — 1 ст. л.
  8. Цукор — щіпка
  9. Сіль — за смаком
  10. Майонез — 200 г.

Приготування:

  1. Ріпчасту цибулю очистить, наріжте півкільцями або четвертинками, присипте дрібкою цукру і солі, помніть руками, щоб цибуля пустила сік.  Покладіть цибулю в глибоку ємність, влийте 1 ст.л. оцту і таку ж кількість води. Яблучний оцет можна замінити лимонним соком. Суміш перемішайте, маринуйте цибулю 5 хвилин.
  2. Яйця відваріть “круто”, охолодіть, очистить, білок відокремте від жовтка. Білок натріть на крупній тертці. На плоску тарілку встановіть формувальне кільце. Половину подрібнених білків викладіть першим шаром, змастіть майонезом.
  3. Сиру моркву очистить, натріть на середній або дрібній тертці. Третю частину моркви викладіть на білок. Зверху моркви зробіть сітку з майонезу.
  4. Консервовану горбушу дістаньте з олії, роздушіть виделкою. Половину горбуші покладіть на моркву, розрівняйте ложкою.  Зверху горбушу присипте маринованою цибулею, далі сіточка з  майонезу.
  5. З яблук зніміть шкірку,  наріжте яблука невеликими кубиками, помістіть на шар цибулі, використовуючи половину порції. Якщо є бажання яблука можна натерти на тертці.
  6. Зробіть шар з тертого плавленого сирка, також використовуючи тільки половину.
  7. Далі всі шари повторіть по колу в такому ж порядку. На завершення зробіть шар з моркви і тертих жовтків. Щоб верхівка салату виглядала красивіше, компоненти можна викласти смужками.

Салату дайте 1 годину для просочення в холодильнику, потім подайте його на стіл.

Приємного смаку!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: