Французькі заварні булочки з сиром – “Гужеро”
від Denzhyttya
17 Липня, 2020
Гужеро – чудові на смак французькі заварні булочки з сиром. Цю несолодку випічку винайшли в Бургундії. Її часто подають при дегустації вин.
А у французькому селі Флон-ла-Шапель щороку в травні проходить свято, присвячене цьому делікатесу.
Зараз Гужеро подають і як самостійну страву, і як закуску до салатів та інших страв. страв.
Складові
- 1 / 2 ст. води
- 50 г вершкового масла
- 100 г пшеничного борошна
- 20 г картопляного крохмалю
- 3 яйця
- 100 г твердого сиру
- 1 щіпка солі
- начинка (за смаком)
Приготування
- Натерти сир на дрібній тертці.
- Змішати крохмаль і борошно вищого гатунку.
- Налити в каструлю воду, додати нарізане вершкове масло, посолити і довести до кипіння.
- Всипати в киплячу воду борошно з крохмалем. Потрібно дуже швидко вимішати масу лопаткою, щоб тісто відстало від стінок каструлі. Вимкнути вогонь. Енергійно перемішати . ( роблю це за допомогою міксера)
- Додати по одному яйцю, вимішувати добре ( знову ж таки, краще за допомогою міксера і у вас все вийде) . Воно повинно легко відділятися від посуду. (Тобто ви отримуєте заварне тісто .)
- Потім додати до тіста тертий сир і перемішати.
- Розігріти духову шафу до 200 градусів.
- На деко, посипане борошном, викласти чайною ложкою або за допомогою кондитерського мішка невеликі кульки. Потрібно врахувати, що булочки при випіканні збільшуються в об”ємі.
- Випікати 20 хвилин. Після закінчення часу вимкнути духовку, трохи відкривши дверцята і залишити на 10 хвилин. Потім розрізати булочки і наповнити їх начинкою. ( Можна і без начинки, також дуже смачно)
Ідеї для начинки: Сир з додаванням кропу чи іншої зелені , сир з пропущеним через прес часником ; сьомга, ікра мойви і сирна паста, пережарений фарш з додаванням перчику , цибульки і т.д. Варіантів дуже багато, головне – пофантазувати.
Смачного! 🙂