Фруктовий мохіто на зиму. Легкий та смачний рецепт

Закриваю компот на зиму за цим рецептом вже третій рік. Сім’я його просто любить. Раджу спробувати вам!

Нам знадобиться на три дволітрові банки:

  • Абрикос – 1кг.
  • Слива – 1 кг.
  • Цукор – 500-600г.
  • М’ята по 2-3 гілочки

Приготування:

  1. Поставте воду кип’ятитися (у мене 6 літрів, я використала три дволітрові банки).
  2. У цей час добре промити фрукти (я використовую абрикос та сливу). У рівній кількості розкласти їх по банках.
  3. У кожну баночку покласти по 2-3 гілочки м’яти.
  4. Коли вода закипить, розливаємо її по стерилізованих банках і накриваємо стерилізованими кришками.
  5. Залишаємо остигати до кімнатної температури.
  6. Коли вода охолоне, зливаємо її в каструлю (фрукти залишити в банці), додаємо цукор і доводимо до кипіння.
  7. Киплячу воду розлити по банках, закатати кришками.

Баночки перевертаємо вгору дном, укутуємо рушником і залишаємо до повного остигання.

Компот готовий! Також його можна зварити, розлити по пляшках і відразу пити охолодженим.

А можна за таким принципом закрити компот на зиму. Всім смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: